Halil ÖZÇOBAN/BURSA, ()-BURSA’da, Hakan Çakar (43), işyerinin önünde oğlu ile sohbet eden Basri Köroğlu’na (56), ‘Buradan bir kadın çığlığı geldi. O ses nereden geliyor?’ diye sordu.  Çakar, kendisine sesin telefondan geldiğini söyleyen Köroğlu’na küfür ederek, demir sopayla vurup ağır yaraladı. Gözaltına alınan Çakar tutuklanırken, Köroğlu kaldırıldığı hastanede 2 gün sonra hayatını kaybetti. ‘Kasten öldürme’ suçundan  müebbet hapis cezası istenen Hakan Çakar’ın yargılanmasına başlandı.
Olay, 9 Eylül’de Osmangazi ilçesi Küplüpınar Mahallesi Ayber Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre Basri Köroğlu, cadde üzerinde bulunan kendisine ait pethop mağazasının önünde oğlu Nasuh Köroğlu ile sohbet ettiği sırada Hakan Çakar yanlarına gelerek, ‘Buradan bir kadın çığlığı sesi geliyor, nereden geliyor?’ diye sordu. Basri Köroğlu’nun ‘Telefondan geliyordur’ yanıtı üzerine sinirlenen ve küfür eden Çakar,  elinde bulunan demir sopa ile beline vurduğu Köroğlu’nu yere düşünce de tekmeleyerek darbetti. Hakan Çakar, kardeşi Serkan Çakar tarafından olay yerinden uzaklaştırılırken, Basri Köroğlu, kaldırıldığı hastanede 2 gün sonra hayatını kaybetti. Olayın ardından gözaltına alınan Hakan Çakar, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
‘BANA TÜKÜRÜP, KÜFÜR ETTİ’
Hakkında, ‘kasten öldürme’ suçlamasıyla müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan Hakan Çakar’ın yargılanmasına Bursa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce başlandı. Çakar duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Basri Köroğlu'nun yakınları ile taraf avukatları da duruşmada hazır bulundu.
Hakan Çakar savunmasında, olay günü kardeşiyle evde otururken bir kadının yardım çığlıklarını duyup sokağa koştuğunu söyleyerek, “Sokakta bulduğum  sopayı elime alarak sesin geldiği yeri gidip araştırdım. Petshop önünde elinde telefonla biri oturuyordu. Ben evden bakarken de sokakta gidip gelen kişinin o olduğunu görmüştüm. Kadın çığlığını sorunca alaycı şekilde 'Telefondan geliyordur' dedi” ifadelerini kullandı. Basri Köroğlu’nun kendisine tükürdüğünü ve küfrettiğini iddia eden Çakar, “Bana küfür etti. Ben de demir sopa ile eline vurdum. Benim kardeşim bizi ayırdı, aldı götürdü. Ben öldürmedim, tahliyemi istiyorum” diyerek suçlamaları kabul etmedi.
‘SOPA İLE VURDU, YERE DÜŞÜNCE TEKMELEDİ’
Babasının KOAH hastası olduğunu ve her gün ilaç kullandığını söyleyen Nasuh Köroğlu ise olay günü babasıyla dükkanın önünde oturduklarını ve bu sırada babasının cep telefonundan video izlediğini belirtti. Sanığın yanlarına geldiğini ve ‘Kadın sesleri nereden geliyor?’ diye sorduğunu anlatan Köroğlu, "Babam elinde sopayı görünce 'Telefondan geliyordur' dedi. Sanık, 'Sen benimle dalga mı geçiyorsun?' diyerek babama vurdu. Babam 46 kiloydu, yere düştü. Sanık bu sırada bir de sırtına tekme attı. Kardeşi şahsı tutarak uzaklaştırdı. Eve gittik, 2-3 saat sonra babam kötü olduğunu söyledi. Ambulans çağırdık. 2 gün hastanede tedavi gördü ve hayatını kaybetti. Sanıktan şikayetçiyiz" diye konuştu.
‘AĞABEYİM PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRDÜ’
Kavgayı ayıran Serkan Çakar ise ağabeyinin olaydan birkaç ay önce hastanede psikolojik tedavi gördüğünü söyledi.
Çakar’ın akli dengesinin tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan rapor alınmasına ve maktulün kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi raporunun beklenmesine karar veren mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. ()