Sultangazi Belediyesi, ilçeyi daha modern bir görünüme kavuşturmak için dönüşüm çalışmalarına devam ediyor. İlçedeki sosyal donatı alanlarının sayısı her geçen gün daha da artarken, yaşanan mülkiyet sorunları da çözüme kavuşturuluyor.

Belediye, imar planlarında donatı alanı(park, çocuk bahçesi, yol, tesis, vb) olarak planlanan ancak üzerinde yapılaşmaların bulunduğu alanları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ iş birliğinde kamuya kazandırıyor.

Donatı alan üzerinde bulunan derme çatma gecekondular yıkılarak yerine park, yeşil alan, sosyal tesis gibi projeler yapılıyor. Vatandaşın mağduriyet yaşamasına izin verilmeden, eski konutların bulunduğu yerlere yapılacak yaklaşık 48 bin metrekarelik yeni sosyal donatı alanlarıyla Sultangazi yeni yeşil alanlar kazanmış olacak.

GECEKONDU SAHİPLERİNE KAYAŞEHİR’DEN EV

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, donatı alanında kalan gecekondu sahibi ailelerin mağdur edilmeden konut sahibi yapıldığının altını çizdi. Dursun, ”Yeşil alan, donatı alan üzerindeki gecekonduların sahibi 29 aileye Kayaşehir’den daire vererek 40 yıllık konut sorununu çözüme kavuşturduk. İlçede donatı alan çalışmalarımız hala devam etmektedir” dedi.

“YEŞİL ALANLARIN SAYISINI ARTIRIYORUZ”

Kentsel tasarım çalışmalarının meyvesini verdiğini ve donatı alanlarıyla daha yeşil bir Belediye inşa ettiklerini belirten Dursun, “Donatı odaklı bir dönüşüm yaparak yeşil alan ve parklarımızın sayısını her geçen gün artırıyoruz. Yeşil alanın yanında donatı alanlarımıza okul, sosyal tesisler inşa ederek ilçe sakinlerimizin yaşam kalitesini yükseltiyoruz” ifadelerini kullandı.