EDİRNE'nin Süloğlu ilçesinde Dünya Tütünsüz Günü etkinlikleri kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ve Yeşilay tarafından uyuşturucu ve madde bağımlılığının zararları anlatıldı.

Süloğlu ilçesinde Dünya Tütünsüz Günü'nde İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ile Yeşilay Edirne Şubesi, bağımlılık ve zararlı alışkanlıklara karşı öğrenciler, veliler ve Milli Eğitim Müdürlüğü personeline yönelik farkındalık etkinliği düzenledi.  Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Süloğlu Kaymakamı Özgür Kaya, "Bizim önceliğimiz her daim çocuklarımızı ve gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan korumak olmuştur.Bu amaçla onlarla Kaymakam olarak ben de zaman geçiriyorum. Ortak etkinlikler düzenleyip, ilçemize kazandırdığımız halı sahada maçlar yapıyoruz. İlçemizde sık sık mahalle ziyaretleri yaparak da gençlerimizin ve ailelerinin yanında olduğumuzu hissettirmeye gayret ediyoruz" dedi. 

Etkinlikte  İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesi Müdürlüğü'nden narko rehber Hakan Yılmaz tarafından İçişleri Bakanlığı'nın 'En İyi Narkotik Polisi Anne' projesinin sunumu yapıldı. Yılmaz, sunumunda bağımlılığın zararlarını anlatıp, ailelere uyarılarda bulundu.

Yeşilay Edirne şubesinden koordinatör personel Rümeysa Ergül ile şube personeli Esra Güzey, Yeşilay gönüllüsü Ceren Erbak, kurulan stantta, bağımlılıkla mücadele konusunda vatandaşları bilgilendirip, uyarıcı broşür dağıttı. Etkinlikte YEDAM'ın tanıtımı da gerçekleştirildi. Yoğun katılım olan etkinlikte,  uluslararası araneda düzenlenen karikatür yarışmasında derece alan eserler sergilendi. Etkinlik, Edirne Valiliği'nin hazırlattığı hediyelerin katılımcılara dağıtılmasıyla son buldu. ()