TEKİRDAĞ  Süleymanpaşa Basın Mensupları Derneği'nin düzenlediği 'Tekirdağ Basın Ödülleri' yarışmasında, Demirören Haber Ajansı () Muhabiri Mehmet Yirun, 'özel haber' kategorisinde 1‘incilik ile Onur Kaya ise görüntülü haber dalında ikincilik ödülüne layık görüldü. 

Süleymanpaşa Basın Mensupları Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'Tekirdağ Basın Ödülleri' töreni, Kültür Turizm İl Müdürlüğü Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Ödül törenine; CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel , Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin ve davetliler katıldı. 

Dernek Başkanı Abdullah Yalçın, konuşmasında, ödülleri geleneksel hale getirdikleri ve bu yıl ikincisini düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Yalçın, Tekirdağ Basın Ödülleri gecesine yoğun katılım olduğunu, birden fazla yarışmacının katılım gösterdiğini belirterek, “Süleymanpaşa Basın Mensupları Derneği'ni kurduk. 2020 yılında ilk temellerini attığımız derneğimizin bu yıl ikincisini düzenlediğimiz ödül törenimizi yapıyoruz. Bu yıl 3 kategoride düzenlediğimiz yarışmaya çok yoğun bir katılım oldu. Jüri üyelerimiz gerçekten çok zorlandı. Ben katılan, ilgi gösteren herkese çok teşekkür ediyorum. Dereceye giren ve ödül alanları kutluyorum” dedi. 

’YA 2 ÖDÜL

Gecede, Muhabiri Mehmet Yirun, 'O artık Bizim Evladımız’ haberiyle özel haber kategorisinde 1'ncilik ödülüne, Çerkezköy Muhabir Onur Kaya ise 'Çerkezköy’de kreşte çocuklara şiddet haberi' görüntüleriyle görüntülü haber kategorisinde 2’ncilik ödülüne layık görüldü. Mehmet Yirun, ödülünü Tekirdağ Büyükşehir Belediye başkanı Kadir Albayrak'tan alırken, Onur Kaya ise CHP Tekirdağ Milletvekili Aygun’un elinden aldı. Özel haber kategorisinde ödül alan Mehmet Yirun, “Öncelikle böyle bir gecede ödül almaktan dolayı mutlu olduğumu belirtmek isterim. Ancak hem mutluluk, hem de hüznü bir arada yaşıyorum. Haberini yaptığım Suna Eser maalesef ki hayatını kaybetti. Mekanı cennet olsun, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum” dedi. Çerkezköy muhabiri Onur Kaya  ise, “ Ödül aldığım için çok mutluyum. Bu geceyi organize eden derneğin yöneticilerine çok teşekkür ediyorum “dedi.  ()