Mine AK/BURSA, ()-RUMELİLİ Yönetici ve Sanayici İşadamları Derneği (RUMELİSİAD), çeşitli temaslarda bulunmak üzere yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla Kuzey Makedonya programı gerçekleştirdi. Programda, Kuzey Makedonya ile ekonomik iş birliği ve yatırım imkanları ele alındı.
RUMELİSİAD Başkanı Zarif Alp ve beraberindeki dernek yönetim kurulu üyeleri; Kuzey Makedonya’yı ziyaret ederek, ülkedeki yatırım imkanlarını yerinde inceledi. RUMELİSİAD, Makedonya temasları kapsamında ilk olarak Makedonya Türkiye Ticaret Odası’nı (MATTO) ziyaret ederken, burada Kuzey Makedonya Ekonomi İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Fatmir Bütüçi, MATTO Asbaşkanı ve Halkbank Kuzey Makedonya Genel Müdürü Bilal Sucubaşı, MATTO Başkan Yardımcısı ve Bis oil Yönetim Kurulu Başkanı İmer Selmani, Makedonya Yatırım Ajansı Müdürü Bekim Emini ve MATTO yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.
YÜKSEK TEKNOLOJİ YATIRIMLARINA AYRICALIK
Kuzey Makedonya Ekonomi İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Fatmir Bütüçi ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “RUMELİSİAD üyelerinin belirli sektörler ve yatırım potansiyeli ile ilgili merak ettikleri tüm soruları yanıtlarken, ülkemizin sunduğu yatırım koşullarını, fırsat ve faydalarını aktardık. Çok sayıda Türk şirketi ülkemizde başarıyla faaliyet gösteriyor. Ülkemizin sunduğu desteklerin en önemli örnekleri de Türk şirketleridir. Ülke olarak, yüksek teknoloji alanında yatırım yapanlara ayrıcalık tanıyoruz. Bu toplantımız sonrasında, Kuzey Makedonya ve Türkiye arasındaki geleneksel olarak iyi olan ekonomik ve siyasi ilişkilerin devam ederek daha da güçleneceğini umuyoruz” diye konuştu.
‘İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ’
Görüşmede RUMELİSİAD’ı tanıtan Başkan Zarif Alp, “RUMELİSİAD, Balkanlardan göç eden insanların bir arada olduğu çok değerli bir kuruluş. RUMELİSİAD’ın şu an itibarıyla 350 üyesi bulunuyor. Üye şirketlerimiz 60 bin kişilik istihdam sağlarken, ticaret hacmi ise yaklaşık 1,5 milyar dolar. Şirketlerimiz otomotiv, tekstil, hizmet gibi 36 farklı sektörde faaliyet gösteriyor. Kuzey Makedonya ile daha güçlü iş birliği kurmak istiyoruz. Bu noktada her türlü iş birliğine hazırız” ifadelerini kullandı.
RUMELİSİAD, Makedonya temasları kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök’ü de Büyükelçilik Konutunda ziyaret ederek, Kuzey Makedonya ile ekonomik iş birliği ve yatırım imkanlarını ele aldı.
‘MAKEDONYA’DA ÇOK ÖNEMLİ YATIRIM FIRSATLARI VAR’
Makedonya ziyaretlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan RUMELİSİAD Başkanı Zarif Alp, “Kuzey Makedonya’nın bulunduğu konum çok stratejik ve biz bu konunun öneminin farkındayız. Kuzey Makedonya ile daha güçlü iş birliği kurmak ve ülkeler arası ticari ilişkilerin gelişimine katkı sağlamak istiyoruz. Bizim adımıza çok olumlu ve verimli bir ziyaret oldu. Bölgedeki tüm destekler ve teşvikler konuşuldu. Türkiye’nin de buradaki güçlü etkisini yakından gördükçe son derece mutlu olduk. RUMELİSİAD olarak, Balkanlarla Türkiye arasındaki ticaretin daha da gelişmesi ve yatırımların artması için her türlü çalışmaya destek olmaya devam ediyoruz. Bu doğrultuda geliştirdiğimiz iş birliklerimiz artarak devam edecek” dedi. ()