GEBZE Teknik Üniversitesi (GTÜ) tarafından 4’üncüsü düzenlenen Kelebek Robot Olimpiyatları başladı. 7 ilden gelen 100’den fazla takımın mücadele ettiği yarışma hakkında konuşan GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar: ‘Birçok projeyi bizim bilim insanları olarak bile çok önemli gördüğümüz, şirketler olarak önemli gördüğümüz projeler olduğunu gördük. Bu da şunu gösteriyor bizim ortaöğrenim, ilkokuldan başlıyoruz, ortaokul, lise, üniversite öğrencilerinden çok ciddi bir kapasite var” dedi.

Gebze Teknik Üniversitesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen 4’üncü Kelebek Robot Olimpiyatları başladı7 farklı ilden her yaş grubundan 100’den fazla takımın başvurduğu yarışmada 300’den fazla robot 4 farklı kategoride mücadele edecek. İki gün süren yarışlarda Hünkar Çayırı Arazisi, Çizgi İzleyen, Serbest Kategori ve Mini Sumo parkurlarında mücadele edip başarı gösteren takımlar, GTÜ tarafından ödüllendirilecek.

Amaçlarının öğrencilerin gelişimine katkı sağlamak olduğunu ifade eden GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar şunları söyledi: “Bu yarışma bizim Gebze Teknik Üniversitesi'nin toplumun sosyal sorumluluk projesi kapsamında topluma katkı kapsamında yapmış olduğumuz bir yarışma. Biz bunu 2017 yılından beri yapıyoruz. Bu yarışmadaki maksadımız robot bilimiyle uğraşan öğrencilerimizin liselerimizin, ortaokullarımızın, ilkokullarımızın kabiliyetlerini geliştirmek, onları organize etmek, onları bizim Gebze Teknik Üniversitesi'nin öğrencileriyle buluşturmak, Gebze Teknik Üniversitesi'nin akademisyenleriyle buluşturmak, ortak bir çalışma yapmak. En önemlisi de öğrencilerimizin içinde bulunan bu potansiyeli ortaya çıkartmak. Stantları gezerken çok etkilendim. İlkokul 4’üncü sınıftan, ilkokul 3’üncü sınıftan öğrencilerimizin proje yaptıklarını gördük. Liselerden, ortaokuldan öğrencilerin proje yaptıklarını gördük. Birçok projeyi bizim bilim insanları olarak bile çok önemli gördüğümüz, şirketler olarak önemli gördüğümüz projeler olduğunu gördük. Bu da şunu gösteriyor bizim ortaöğrenim, ilkokuldan başlıyoruz, ortaokul, lise, üniversite öğrencilerinden çok ciddi bir kapasite var. Çok ciddi bir yetenek var. Bu yeteneği bu şekilde gün yüzüne çıkararak öğrencilerimizin özgüveni gelişmiş oluyor” ()