TEKİRDAĞ Namık Kemal Üniversitesi'nde, 'Tohumculuk sektöründe inovatif yaklaşımlar' konulu tohumculuk çalıştayı düzenlendi

NKÜ, Trakya Tohumculuk Vadisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TOVAM) ile Tohum Sanayici ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) işbirliğinde gerçekleştirilen ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, 'Tohumculuk sektöründe inovatif yaklaşımlar' konulu düzenlenen tohumculuk çalıştayına Rektör Prof.Dr. Mümin Şahin, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Öcal, Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, TSÜAB ve ECOSA Başkanı Yıldıray Gencer, TOVAM Müdürü Prof.Dr. İsmet Başer, TRAKTOD Başkanı İbrahim Toruk,  TeaTechs Smart Solution A.Ş. CEO'su ve Gazi Üniversitesi Öğr. Gör.Tunç Emre Toptaş, Ziraat Yüksek Mühendisi Umut Yıldırım ile akademisyenler katıldı.


Rektör Prof.Dr. Mümin Şahin, üniversitelerinin geçtiğimiz günlerde YÖK tarafından, gıda biyoteknolojisi alanında 'uzmanlaşan üniversite' seçildiğini belirterek, "Yine üniversitemiz YÖKAK tarafından yükseköğretim kurumlarındaki niteliğin yükseltilmesi ve kalite güvencesine katkı amacıyla uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında Kurumsal Akreditasyon almaya hak kazanmıştır. Ayrıca Ziraat Fakültemizin dört bölümü de ZİDEK tarafından akredite edilmiştir. Bölgemizin lider yükseköğretim kurumu Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, tüm gayretlerin meyvesi anlamına gelen bu güzel neticelerle hem üniversitemizi hem de şehrimizi gururlandırmıştır" dedi. 

Tekirdağ'ın bir tarım kenti olduğunu vurgulayan Prof.Dr. Şahin, "Bir tarım memleketi olan Tekirdağ'ın çiftçisine hizmeti esas alan bir pratiğin geliştirilmesi Ziraat Fakültemiz ile öncelikli hedefimizdi ve bunu da gerçekleştirmek için tüm gayretimizle çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz. Bunun önemli göstergelerinden bir tanesi de Trakya Tohum A.Ş.'nin kuruluşudur. Ayrıca Trakya bölgesinin ve ülkemizin bitki ıslahı ve tohumculuk teknolojileri alanlarında uluslararası söz sahibi olmasına katkı yapmak amacıyla TOVAM, üniversitemiz bünyesinde kurularak faaliyetlerine başlamıştır" dedi. 

Rektör Şahin, Ziraat Fakültesi tarafından yapılan ıslah çalışmaları sonucunda tescil alan tohumlar hakkında bilgi verdi.()