Osman SAK/BURSA, ()-BURSA’da, Yıldırım Belediyesi Molla Yegan Çocuk Üniversitesi’nde uzay ve astronomi gezileri başladı. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Fatih Sultan Mehmet Han’ın hocalarından Molla Yegan’ın da ders verdiği bu medresede yeni Fatihler yetiştireceğiz” dedi.
Molla Yegan Çocuk Üniversitesi’ne gelen yüzlerce çocuk, astronomi ve uzay bilimleri alanında temel eğitim alıyor. Matematik, astronomi, resim, fen bilimleri, robotik kodlama, felsefe ve drama dahil olmak üzere 11 atölye ile 18 branşta eğitim veren Molla Yegan Çocuk Üniversitesi’nde uzaya yolculuk eğitimi için okul ziyaretleri de başladı. Yıldırım İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencilerinin ziyareti ile başlayan programda, astronot kıyafeti giyen öğrenciler, roket modelin içinden geçerek uluslararası uzay istasyonu modülünde bir astronotun 24 saatini gözlemleyebilme imkanı buldu. Sergi alanındaki karadeliklerin oluşumu, manyetik alanın doğası, gezegenlerin sesi, gece gündüz oluşumu, güneş sistemi ve evrendeki büyüklükleri, büyük patlama gibi bilgileri, özel dizayn edilmiş düzenekler ve donanımlar eşliğinde öğrenen öğrenciler, son olarak dijital gösterim alanında izledikleri film sonrası, ‘Sen evrensin’ uygulamasında yaptıkları roket ve astronot resimlerinin dev ekranda hareketli halini görüyor.  Uzay macerası yaklaşık 2 saat sürüyor.
‘FATİHLER YETİŞTİRECEĞİZ’
Yıldırım Belediyesi, haziran ayına kadar ilçedeki 47 ilkokulda bulunan binlerce 4’üncü sınıf öğrencisini Molla Yegan Çocuk Üniversitesi’nde ağırlamayı hedefliyor. Öncelikli hizmet grubunda yer alan çocuklar için önemli projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Evlatlarımızın en güzel şekilde eğitim alabilmesi için imkanlarımızı sonuna kadar seferber ediyoruz. Ben gönülden inanıyorum ki, geleceğin mucitleri, bilim insanları, öğretmenleri ve Türkiye’nin iftihar kaynağı olacak, nice değerli ismi Yıldırım’dan çıkacak. Bizler de geleceğimizin yıldızlarını en güçlü şekilde desteklemek amacıyla yoğun gayret gösteriyoruz. Bu doğrultuda; evlatlarımızın hem bilim hem de kültür eğitimlerini nitelikli şekilde alabilmeleri için Molla Yegan Çocuk Üniversitesi’ni ilçemize kazandırdık. Fatih Sultan Mehmet Han’ın hocalarından Molla Yegan’ın da ders verdiği bu medresede nice Fatihler yetiştireceğiz” dedi. ()