KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz ilçesinde, kontrolden çıkan otomobilin bariyerlere çarptığı kazada karate hakemleri Ferhat Dilek ile Kazım Alpay, yaralandı.

Babaeski Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen İller Arası Karate Turnuvası'nda görev almak üzere Babaeski'ye seyir halinde olan Kemal Çelikel yönetimindeki 34 JP 5012 plakalı otomobil, TEM otoyolu Lüleburgaz mevkisinde kontrolden çıkıp bariyerlere çarptı. Kazada, Türkiye Karate Federasyonu'nun uluslararası hakemlerinden Ferhat Dilek ve Kazım Alpay yaralandı, otomobildeki Kemal Çelikel ve aday hakem Selen Ökten ise kazayı yara almadan atlattı. Lüleburgaz Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Kazım Alpay, tedavisinin ardından taburcu edildi, Ferhat Dilek ise ameliyat oldu.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Aslan Abid Uğuz, Lüleburgaz Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Ferhat Dilek'i ziyaret etti. Uğuz, "Babaeski yolunda geçirdikleri kaza sonucu yaralanan hakemimiz Ferhat Dilek'in ameliyatının başarılı geçtiği bilgisini aldık. Hocamızı önümüzdeki günlerde bir ameliyat daha bekliyor. Kazım Alpay hocamız taburcu olup tedavisine evinde devam edildiği haberi içimizi bir nebze rahatlattı. Aynı kazadan yara almadan kurtulan hakemlerimiz Kemal Çelikel ve Selen Ökten'e de geçmiş olsun dileklerimizi sunarız" dedi.()