Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),()-KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesinde görevli sağlık çalışanları Türk Kızılayı'na kök hücre bağışında bulundu.

Lüleburgaz Sağlık Müdürlüğü ile Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) işbirliğinde, Lüleburgaz Devlet Hastanesi'nde kök hücre bağışı kampanyası düzenlendi. Sağlık personeli kampanyaya yoğun ilgi gösterdi. Kök hücre bağışında bulunmak isteyenlerden kan numunesi alındı. Kök hücre bağışında bulunan personele teşekkür eden İlçe Sağlık Müdürü Doç. Dr. A. Önder Porsuk, topluma yararlı bir çalışma yaptıklarına inandığını belirterek, bu tür faaliyetlerde bulunmaya devam edeceklerini söyledi.

Daha önce mücadele ettiği lösemiyi yenen Lüleburgaz İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde çalışan Nur Yasemin Ergene de kampanyaya destek verdi. Kendisi bağışta bulanamayan Ergene, arkadaşlarını kampanyaya davet etti. Ergene, "Kan bağışı yaparak, kök hücre ile hayat bulmayı bekleyen kanser hastalarının umutlarını arttırıyoruz. Ben kan bağışı yapamıyorum ama eşim koşup geldi ve kan verdi. Sorumluluk duymak önemli. Yarın kimin başına ne geleceği belli değil. Bu tür kan bağışlarının, artarak devamını diliyorum. Hiç tanımadığımız bir insana umut olabilmek için seferber olmak, onur ve gurur verici bir olay. Desteklerini esirgemeyen sayın il ve ilçe sağlık müdürlerimize minnettarız. İlgi gösteren, katkı veren herkesten Allah razı olsun" dedi.()