Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli), ()-KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Ovacık köyünde son dönemde yaşanan kuraklık nedeniyle yağmur duası düzenlendi.

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Ovacık köyünde bölgede yaşanan kuraklık nedeniyle yağmur duası düzenlendi. Ovacık Köyü muhtarlığı tarafından düzenlenen yağmur duasına Evrensekiz Belediye Başkanı Mustafa Nalbant, İlçe Tarım Müdürü Abuzer Sağdıç, Lüleburgaz Müftüsü Sabri Demir, Lüleburgaz Ziraat Odası Başkanı Selçuk Çamlıca, Hayrabolu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Başol, Lüleburgaz Köy ve Mahalle İdareleri Muhtarlar Derneği Başkanı Sabri Gündüz, Lüleburgaz Muhtarlar Derneği Başkanı Remzi Dik, köy ve mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlçe Müftüsü Sabri Demir, dua öncesi yaptığı konuşmada suyun önemi ve kullanımı konusunda vatandaşları uyararak, "Rabbimizin bize bahşettiği en kıymetli nimetlerden biri de sudur. Canlı olan her varlık sudan yaratılmıştır ve suya bağımlı bir ömür sürmektedir. Su hayatımızın kaynağı, toprağımızın bereketidir. Bedenimize sıhhat ve temizlik, çevremize rahmet ve güzellik su ile gelir. Dinimiz İslam, suyu ölçülü kullanmayı, israf etmemeyi emreder. Suyu kullanırken bilinçli davranalım, ihtiyacımızdan fazlasını tüketerek geleceğimizi tehlikeye atmayalım. Son zamanların en kurak yılını yaşamaktayız. Bu zamanlarda ülkemizde suya ve yağmura fazlasıyla ihtiyaç durulmaktadır. Bu vesile ile yağmur duası düzenledik" dedi.

Ovacık köyü muhtarı İlyaz Tokatlı da yağmur duasının kabul olmasını dileyerek katılanlara teşekkür etti. Konuşmaların ardından katılımcılar dualar ederek bölgede kuraklığın sona ermesini dilediler. Duaların ardından katılımcılara yemek ve tatlı ikram edildi. ()