KOCAELİ’de internet ilanlarında gördükleri 893 bin TL’lik saatin orijinal olup olmadıklarına baktıracakları gerekçesiyle alarak kayıplara karışan iki şüpheli polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı. İki şüpheli çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.
Kocaeli'de ismi öğrenilemeyen bir kişi 893 bin TL değerindeki saatini satmak için internette bir siteye koydu. Saatini almak isteyen B.E. ve C.T. yabancı şahıslar üzerine açılmış hatlardan arayarak alıcı olduklarini belirtti. B.E. ve C.T. saatin orijinal olup olmadığını kontrol edecekleri söyleyerek aldıkları saatle kayıplara karıştı. Saatin sahibi polis merkezine giderek şikayetçi  olması üzerine polis ekipleri çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar üzerine B.E. ve C.T. polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.
Şüphelilerden C.T.’nin geçtiğimiz yıl Kocaeli’nin Körfez ilçesinde aynı yöntemle baska bir kişiye ait iki lüks saati alarak kaçtığı tespit edildi. İki şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. ()