Vahit İŞBAŞARAN/VİZE(Kırklareli),()-KIRKLARELİ’nin Vize ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında en uzun atık pil zinciri oluşturulacak. İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir, etkinlik için Guinness Rekorlar Kitabı’na başvuru yaptıklarını söyleyerek; “Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için yaptığımız ‘En Uzun Atık Pil Zinciri Oluşturma’ başvurumuz onaylandı” dedi.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Akdemir, proje ekibinde bulunan öğretmenlerle bir araya geldi. Akdemir, projeye katkılarından dolayı öğretmenlere teşekkür ederek, onaylanan başvuru hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Çevre bilincine dikkat çekmek ve farkındalığı arttırmak amacıyla en uzun atık pil zinciri oluşturma etkinliği düzenleyeceklerini söyleyen Akdemir; “Vize İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hedefimiz il plaka kodumuz olan 39’u temsilen 1439 adet atık pili belirlenen öğrencilerle dizmek olacaktır. Vize İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü rekor denemesini Dünya Çevre Günü olan 5 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirerek çevre bilincine daha fazla dikkat çekmeyi ve farkındalığı artırmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

‘IHLAMUR BAŞVURUMUZ DA ONAY BEKLİYOR’

 

Akdemir ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Çakıllı beldesinde de Vize’ye özgü ıhlamura dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyeceğini açıkladı. Vize’ye özgü ıhlamuru 2023 öğrencinin katılımıyla içeceklerini belirten Akdemir; “Vize’ye özgü ıhlamuru 2023 öğrenci ile içme ve 2023 adet ıhlamur fidanını Çakıllı çevre yoluna dikme başvuruları için Guinness yetkililerinden onay bekleniyor” diye konuştu. ()