Ünsal YÜCEL/KEŞAN (Edirne), ()-EDİRNE’nin Keşan ilçesinde, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan depremlerden etkilenen depremzedeler için toplanan yardımların TIR’larla afet bölgesine gönderilmesine devam ediliyor. 2 günde yiyecek, giyecek, battaniye, elektrikli ısıtıcı, su ve yakacak odun yüklü 17 TIR, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine gönderildi.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, yardım kampanyasının devam ettiğini bildirdi. Keşan ile afet bölgesi arasında koordinasyon akışının olduğunu ifade eden Helvacıoğlu, "Sayın Valimiz ve Vali Yardımcımız Elbistan'da bizim Edirne'den gönderdiğimizi koordine ediyorlar. Askerlerimiz ve gönüllülerimizin nezaretinde her şey dağıtılıyor. Bugün gıda günümüz ama birinci ve ikinci el eşyaları da kabul ediyoruz. Onları da daha sonra ayırarak göndermeye devam edeceğiz" dedi

Bugün deprem bölgesine 1 TIR su gönderildiğini ifade eden Helvacıoğlu, "Bugün gıda ve acil olan günübirlik ihtiyaçları gönderiyoruz. Su, battaniye, gıda, kıyafet, pijama, çocuk kıyafetleri gönderiyoruz. Yarın için de ekmek göndereceğiz. Dayanıklı ve ambalajlı ekmek göndereceğiz. Herkes Keşan merkez, köy ve beldelerdeki fırınlara gidip siparişlerini verebilirler. Oralardan toplayacağız ve yarın bir TIR ekmek göndereceğiz. 'Ekmek gider mi?' demeyin. Orada ekmek yok, su yok. Ciddi sıkıntılarımız var. Pişmiş ve dayanıklı ekmeği ambalajlayıp 1 TIR ekmeği Elbistan'a göndereceğiz. Fırınlarınıza gidin ve ekmeğinizi paylaşın” diye konuştu.  

Keşan’dan 17 TIR yardım malzemesinin deprem bölgesine gittiğini dile getiren Helvacıoğlu, "Dayanışma budur. Birlik budur. Bir Kurtuluş Savaşı misali el ele verdik. Ne olur empati yapın ve onların yerine kendinizi koyun. Yıkılan binlerce ev var. Yardımları kesmeyelim. İki kaşık çorba eksik yiyin ama yardımı eksik etmeyin. Yaptığınız her yardım yerine ulaşıyor, bundan emin olun. Bunların tespitini yapıyoruz" ifadelerini kullandı. ()