Ünsal YÜCEL/KEŞAN (Edirne), ()-EDİRNE’nin Keşan ilçesinde Yeşilay Haftası ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen ‘Kadınlarımızla sağlık için yürüyoruz’ temalı yürüyüş gerçekleştirildi.

Keşan Belediyesi Atatürk Stadı’nda gerçekleştirilen yürüyüşe, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Andaç Gedik ile kadınlar katıldı.

Mustafa Helvacıoğlu, kadınlar için yine sözde değil özde farkındalık oluşturduklarını belirterek, “Bugün 2 tema üzerinde duracağız. Biliyorsunuz ki; Yeşilay Haftası’nın içindeyiz ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Bu iki önemli özel gün dolayısıyla kadınlarımız ile birlikte bir farkındalık oluşturuyoruz. Keşan Belediyesi olarak kadınlarımızın daha da güçlenmesi adına her şeyimizi ortaya koyan bir anlayış ile onların yanındayız. Kadınlarımız adına birçok farkındalığı oluşturuyor ve ortaya koyuyoruz. Çalışmalarımızın temelinde de öncelikle kadınlarımızın gelişimi, refahı ve mutluluğu olduğunu da her zaman ifade edenlerdeniz” dedi.

Kadına yönelik şiddetin sadece Türkiye’de değil evrensel bir sorun olduğunu ifade eden Helvacıoğlu, “Bugün burada Keşan Belediyesi olarak kadınlarımızla aynı amaçlar ile birlikte olmak, verdiğimiz mücadelemize olan inancımızı da tazeliyor. Yürüttüğümüz tüm iletişim kampanyaları, etkinlikler, kültür ve sanat faaliyetleri ile öncelikli hedefimizin kadınlarımız olduğunu önemle tekrarlamak istiyorum. Bu iki önemli tema doğrultusunda sağlıklı bir yaşam bilinci ve kadınlarımıza karşı daha da fazla sevgi ve sorumluluk barındıran güçlü yarınlar inşa etmek gayesindeyiz. Onların kalbine dokunak ve değerli hayatlarında güzel bir iz bırakabilmek bizler için çok önemli” diye konuştu.

Öte yandan yürüyüşe katılan kadınlara sinema bileti hediye edildi. ()