Ünsal YÜCEL/KEŞAN (Edirne),()-EDİRNE'nin Keşan ilçesinde gerçekleştirilen Köylere Hizmet Götürme Birliğinin (KHGB) genel kurulunda, kuraklıkla mücadele kapsamında bazı köylerde şebeke suyu ile tarımsal sulama yapılmasının yasaklanmasına ve sulama yapanlara cezai işlem uygulanmasına karar verildi.

Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliğinin (KHGB) 2023 Yılı 1’inci Olağan Genel Kurul Toplantısı, Keşan Belediyesi Selim Sesler Tiyatro ve Konferans Salonu'nda yapıldı. Keşan Kaymakamı ve KHGB Başkanı Cemalettin Yılmaz'ın başkanlık yaptığı genel kurulda, ‘Kış aylarının kurak geçmesi nedeniyle yer altı sularının yetersiz kalacağı, yaz sezonunda köylerde su sıkıntısı yaşanmaması için, birliğin içme ve kullanma suyu sağladığı köylerde şebeke suyu ile tarımsal sulama yapılmasının yasaklanması’ konusu da ele alındı.

KHGB Müdürü Bülent Sorut, kuraklığa dikkati çekerek, yaz mevsiminde KHGB'nin su hizmeti verdiği köylerde, şebeke suyu ile bahçe, tarla gibi tarımsal sulama yapılmasının yasaklanmasını talep etti. Talep, oy birliği ile kabul edildi. Karara göre yasağa uymayanlara KHGB encümeni tarafından idari para cezası uygulanacağı kaydedildi. ()