Ünsal YÜCEL/KEŞAN (Edirne),()-EDİRNE’nin Keşan ilçesinde restorasyon çalışmaları tamamlanan kent müzesinin bahçe düzenlenmesi yapılarak, modern hale getirilecek.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, kent müzesi bahçesinde düzenlediği basın açıklamasıyla ihalesi yapılan Keşan Kent Müzesi bahçe düzenlemesi işi ile ilgili bilgi verdi. Kent müzesi çevre düzenlemesi yapım işi ihalesinin sonuçlandığını belirten Helvacıoğlu, “179 kalem inşaat, elektrik, mekanik, peyzaj işlerini içeren ihalemiz 10 milyon 489 bin 129,23 TL bedel ile bir firmamızda kaldı. Önümüzdeki hafta sözleşme imzalanacak. 8 ay sürmez bahçemizde çalışmalarımızı tamamlayacağız. Temmuz ayı gibi müzemizin bahçemizde meydan edasında çayımızı içeceğiz. Keşan’ımıza 4,5 dönümlük 2. bir meydanı kazandırıyoruz. Duvarları kaldırıyoruz, Necati İşcan Caddemizi taş görünümüyle müze bahçemizin içerisine alıyoruz. Yol olacak ama içerisinde görünecek. Proje kapsamında ilk işimizin ön cephede bulunan duvarların yıkımını gerçekleştirmek. Yani müze bahçesi artık bir meydan havasında Keşan’a hizmet edecek. Heyecanlıyız. Haziran, Temmuz aylarında çok iyi işlerin olduğunu göreceksiniz. 4 bin metrekareden oluşan modern taş grubumuz ile zemin düzenlenecek, yer aydınlatmaları, bahçe içerisinde amfi, kafeterya, şehir mobilyalarıyla estetik katacak çok güzel bir meydan hazırlayacağız. Tramvay ise son aşamada olacak” dedi.

Kent müzesi bahçesinin bir farkındalık yaratacağını ifade eden Helvacıoğlu, “Cumhuriyet Meydanımızdan sonra tarihi bir müzemiz olacak. Keşan’a yakışan bir çalışma. Projelerimizi bir bir gerçekleştiriyoruz. Herkes memnun ve mutlu. 1 yılımız var ve söz verdiğimiz projelerin yüzde 75’ine kadar geldik. Süremiz bitene kadar da verdiğimiz sözlerin yüzde 85’ini tamamlamış olacağız. Ne söz verdiysek yerine getirmeye çalışacağız” diye konuştu.

Müzenin üst katının Keşan’ın 100 yılını anlatacağını, alt katın ise sanat merkezi olacağını dile getiren Helvacıoğlu, “Belediye sanat merkezinin ikinci şubesi olacak. Üst kat ise Keşan’ın sosyal-kültürel yapısını sergileyecek. Hastane Caddesi, kent müzesi, müze bahçesi, Cumhuriyet Meydanı, çarşı ile ilgili her şey bitecek. Bu yıl biraz daha sabır istiyoruz. Keşan’ı markalaştıracağız, daha huzurlu bir hale getireceğiz. İşimize devam ediyoruz. Keşan’da yaşayan herkes Keşan ile gurur duyacak” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasına, Mustafa Helvacıoğlu’nun yanı sıra Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Andaç Gedik, Destek Hizmetleri Müdürü Aytuğ Bayır, Park ve Bahçeler Müdürü Ali Caner Serbes ve Kent Müzesi Koordinatörü Arkeolog Aslı Avcı katıldı. ()