Ünsal YÜCEL/KEŞAN (Edirne), ()-EDİRNE’nin Keşan ilçesinde geçen sene faaliyete giren aşevinde, 1 yılda 60 bin öğün yemek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Edirne Valiliği öncülüğünde, Keşan Kaymakamlığı ve Keşan Belediyesi koordinasyonunda geçen yıl Mart ayında faaliyete giren aşevinin 1 yıllık hizmetleri ve faaliyetleriyle ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı. Keşan Aşevi’ndeki toplantıya, KİSEV Başkanı ve Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, KİSEV Yönetim Kurulu Üyeleri Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Keşan Ticaret Borsası Başkanı Necmi Kaymaz, Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mahmut Demirkan, Keşan Kahveci Lokantacı ve Otelciler Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, Keşan Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kemik, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar ile Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İbrahim Çörek katıldı.

‘AMACIMIZ, KEŞAN’DA HİÇ KİMSENİN YATAĞA AÇ GİRMEMESİDİR’

Yürekleri ısıtan bir hizmette 1 yılı tamamladıklarını belirten Helvacıoğlu, “İnsana dokunan önemli bir çalışmayı sizlerin de desteği ile bir yıldır sürdürüyoruz. Keşan Aşevimiz 1’inci yılını doldurdu. Biliyorsunuz ki burada dezavantajlılarımızın günlük sıcak yemek ihtiyacını karşılıyoruz ocaklarımız; tüm hafta boyunca açık ve günlük 400 kişiye kadar faaliyet yürütüyor. 1 yılda yaklaşık 60 bin kişilik sıcak yemek hizmeti veriyor. Gıda mühendisinden aşçısına, bulaşıkçısından şoförüne kadar tecrübeli bir ekip ile bu hizmetleri yürütüyoruz. Araçlarımızla her gün, yaşlılarımızın, bakıma muhtaç, maddi durumu iyi olmayan, engelli ve dezavantajlılarımızın evlerine kadar ulaşıyoruz. En başta da ifade ettiğimiz gibi amacımız Keşan’da hiç kimsenin yatağa aç girmemesidir. Hiçbir vatandaşımızın aç ve açıkta kalmamasıdır. Bu anlamda aşevimiz, sadece bir sosyal proje değil, olanın olmayana bir borcu olduğu bilinciyle hayata geçirilmiş bir gönül projesidir. Aşevleri ayrıca kültürümüzün de önemli bir parçasıdır. Öte yandan kamu vazifesinin yanı sıra inancımızın da bir gereğidir. Bunlar Allah rızası gözetilerek yapılmış eserlerdir. O yüzden diyoruz ki, kendimize sakladığımız değil, paylaştığımız bizimdir” dedi.

‘BAĞIŞ YAPAN, DESTEK VERENLERE ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ’

Keşanlıların da aşevine yapılan yardımlar ve bağışlar konusunda oldukça duyarlı olduğunu ifade eden Mustafa Helvacıoğlu, “Çünkü biz Keşanlılar olarak; alan el ile veren eli buluşturmanın gönül zarafetinin bir ürünü olduğunu en iyi bilenleriz. Bu vesileyle de bağış yapan, destek veren tüm hemşehrilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Yaşadığımız deprem felaketi ve mübarek ramazan ayı münasebetiyle de bu yardımlaşmanın katlanarak artacağına yürekten inanıyoruz küçük bir tebessüme vesile olabilmenin bizler için büyük bir sevinç kaynağı olacağı bilinciyle, Keşan aşevimizin her daim yürekleri ısıtmaya vesile olmasını diliyorum. Birbiriyle entegre çalışan sosyal hizmet çadırımızın, paylaşım mağazamızın, KİSEV’imizin ve aşevimizin, merhametimizin en iyi göstergeleri olduğunu hatırlatarak, 1’inci yılını dolduran aşevimizin; tüm hemşehrilerimize, Keşan’ımıza ve buradan faydalanacak tüm kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. ()