Yasin KESKİN/KARACABEY(Bursa)()-BURSA'nın Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçede BUSKİ tarafından yapımı devam eden içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu yenileme çalışmaları hakkında bilgi verdi. Özkan, inşaatı tamamlanan cadde ve sokaklarda parke taşı ve asfalt çalışmalarının da sürdüğünü söyledi.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, yapımı devam eden içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu yenileme çalışmalarını yerinde inceledi. Pazaryeri çevresi ile Adliye Caddesi ve Drama Mahallesinde içme suyu yenileme çalışmalarının sona erdiğini belirten Özkan, 14 Eylül Caddesi, Sırabademler Mahallesi ve Küçük Sanayi Sitesinde içme suyu yenileme çalışmaları ile Runguçpaşa Caddesinde kanalizasyon ve yağmursuyu yenileme çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Sanayi Sitesinde, kanalizasyon ve yağmursuyu çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Belediye Başkanı Özkan,  “Bursa Büyükşehir Belediyemizle birlikte, BUSKİ marifetiyle Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Alinur Aktaş’ın kontrolünde altyapı seferberliğini başlatmıştık. Hamdolsun Karacabey’imizde çalışmalarımız güzel gidiyor. Üçte ikilik kısmı tamamlandı. İlkel bir teknolojiden, modern ve çağdaş bir teknolojiye geçiş gerçekleştiriliyor. İçme suyu şebekesinin yenilendiği yerlerden de vatandaşlarımız tarafından çok güzel dönüşler alıyoruz. Bu faaliyetlerin icra edilmesi noktasında da maalesef değerli hemşerilerimiz biraz sıkıntı çekiyorlar. Toz oluyor, toprak oluyor, çamur oluyor ama biz bu sıkıntıların en az seviyeye inmesi noktasında gayret gösteriyoruz. İçme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu noktasında faaliyet gösteren bütün müteahhit firmalarımız ile personelleri canla başla çalışıyor. Tabi döşenen bu tesisattan sonra yolların bir miktar oturması gerekiyor, onun için de bir zaman dilimize ihtiyacımız var. O da gerçekleştikten sonra, asfalt ve kilit parke taşı çalışmaları icra ediliyor" dedi.

Açıklamasında, pazaryeri etrafında parke taşı çalışmalarının tamamlandığını dile getirerek, “Şimdi, asfalt ve kaldırım çalışmaları başlayacak Sıkıntının büyük bölümünü geride bıraktık. Bu noktada da bütün Karacabeyli hemşerilerim ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'a teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. ()