Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), ()-BURSA'nın İnegöl ilçesinde bir tekstil firmasının bağışladığı kumaşlar, Halk Eğitim Merkezinde depremzede kadınlar için şalvar olarak dikiliyor. AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, kursiyerlerin diktiği şalvarların Kahramanmaraş’a gönderileceğini söyledi.
Deprem bölgelerinden gelen istekler üzerine çalışma yapan İnegöl Halk Eğitim Merkezi yönetimi, son olarak şalvar üretimine başladı. Bir tekstil firması tarafından bağışlanan binlerce metre kumaş, kursiyerler tarafından şalvar olarak dikiliyor. Kahramanmaraş’taki çadır ve konteynerlerde kalan kadınlara gönderilecek ürünler, yöresel kıyafetlere uyumlu bir şekilde tasarlandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru ve AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte İnegöl Halk Eğitim Merkezini ziyaret eden AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, kursiyerlere depremzedeler için yaptıkları çalışmalar nedeniyle teşekkür etti. Gürel, “Kahramanmaraş Vekilimiz Habibe Öçal beni aradı. ‘Sizin orada tekstil gelişmiş, hayırsever bir memleketsiniz. Köydeki depremzedelerimizin şalvar ihtiyacı var, temin edebilir misin?’ dedi. Bir tekstil firmamız sağ olsun kumaş verdi. Halk Eğitim Merkezi’nde dikiliyor. Halk Eğitim Merkezimiz depreminin ilk gününden bu yana eşofman, çocuk kıyafeti dikip göndermişti. Emeklerine sağlık. Gün birlik günü, gün yaraları sarma günü. Hep birlikte Türkiye’yiz” diye konuştu.
İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Göktürk de “Bilindiği üzere ülkemizin 11 ilini, yaklaşık 13,5 milyon insanımızı etkileyen büyük bir deprem felaketi yaşadık. Biz de İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak ilk günden itibaren yöre insanının ihtiyaçlarını karşılamak üzere polar battaniyelerden, eşofmanlardan tutun çocukların temel ihtiyaçları ve pike, çarşaf, yastık gibi çok çeşitli malzemelerin dikimini yaparak hızlı bir şekilde bölgeye ulaştırdık. Milletvekilimiz Sayın Vildan Yılmaz Gürel'in talepleri doğrultusunda Kahramanmaraş ilimizde yöre insanının, hanımlarımızın ihtiyacı olan yöreye özgü şalvar ihtiyacı kurumumuza iletildi. Bizde gönüllü kursiyerlerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte, bu ihtiyacı karşılamaya yönelik çalışmalar başlattık. İlk etapta 100 adet şalvar üretimi hedefliyoruz. İleriki zamanlarda bu hedefi bin adete kadar çıkarmayı düşünüyoruz. Gönüllü olarak katılan öğretmenlerimize ve kursiyerlerimize bu çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum” dedi. ()