Ünsal YÜCEL/ EDİRNE,()-EDİRNE’nin Keşan ilçesinde '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' nedeniyle ‘Kadına şiddete karşı sabah sporu ve farkındalık yürüyüşü’ düzenlendi.

Keşan Belediyesi, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Keşan Kent Konseyi ve okul aile birlikleri işbirliğiyle '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' kapsamında düzenlenen yürüyüş, Keşan Belediyesi Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, Keşan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Saliha Kafalı,  belediyede çalışan kadın personel ve vatandaşlar katıldı.

‘KADINA ŞİDDET, KÖTÜ HUYLU BİR TÜMÖRDÜR’

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, düzenledikleri etkinlikle farkındalık oluşturduklarını belirterek, “Kadına yönelik şiddet, erkek işi olmadığı gibi insan işi de değildir. Çünkü kadına şiddet, insanlığa ihanettir, affedilemez bir insanlık suçudur. Bir kadına şiddet uygulamak güçlü bir insan olduğumuzu göstermez. Bilakis insan olamadığımızı ispatlar. Ve nihayet kadına şiddet, zayıf karakterli insanların gösterdiği bir davranış şeklinden başka hiçbir şey değildir. Ne acıdır ki, kadına yönelik şiddet, coğrafi sınırların ötesinde, tüm toplumların maalesef ortak sorunudur. İstatistiklere göre dünyada her 3 kadından 1’i, hayatlarının bir döneminde, şiddete maruz kalıyor. Birleşmiş Milletler’in raporuna göre dünyada her gün 137 kadın öldürülüyor. Sadece fiziksel değil, psikolojik şiddet de maalesef devam ediyor. Oysa tek bir kadının dahi öldürülmesi, insanlığın haince sırtından bıçaklanmasıdır ve her seferinde, dünyanın biraz daha karanlığa gömülmesidir. Kadına şiddet, kötü huylu bir tümördür. Çağımızın bir utanç kaynağıdır” dedi.

Daha sonra etkinliğe katılanlar yürüyüş gerçekleştirdi. Programa katılan kadınlara Keşan Belediyesi tarafından kültür turu hediye edildi.()