Gökhan ÖZHAN/BURSA, ()-BURSA Özel Hayat Hastanesi yönetimi ile çalışanları 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde çocuklara hayvan sevgisi aşılamak ve mama bağışı yapmak için Yıldırım Belediyesi Hayvan Barınağı’nı ziyaret etti.
Hayat Hastanesi daha önce “Plastik kapaklar mama olsun, canlara hayat olsun” sloganıyla başlattıkları kapak toplama kampanyasıyla 10 bin kapak ve 400 kilo karton toplayarak, sokak hayvanlarına 11 koli yaş mama, 15 koli sağlık malzemesi bağışı yapmıştı. Hayat Hastanesi, çalışanlarının ve çocuklarının katılımıyla 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında da Yıldırım Belediyesi Hayvan Barınağı ziyaret edildi. Barınakta bakımı yapılan ve rehabilite edilen hayvanlarla ilgilenilerek, beslenmelerine yardımcı olundu.
Çalışanlar ve çocuklarıyla birlikte barınakta rehabilite edilen hayvanları ziyaret ettiklerini belirten Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Betül Kabalar, kapak toplama kampanyasını sürdürdüklerini ifade ederek, “Çocukların hayvan sevgisini erken yaşta tatmasını istiyoruz. Can dostlarımız geçici bir hevesle alınıyor ve sonrasında sorumluluğu taşınamayarak dışarıya atılıyor. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde hem buna dikkat çekmek hem de hastanemizin ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında biriktirilen 10 bin adet mavi kapağı ve 400 kilo geri dönüşüm malzemesini can dostlarımızın beslenmesine katkı sağlamak için hayvan mamasına dönüştürdük. Bu projeyle hem plastik atıkları geri dönüştürdük hem de birçok hayvana mama sağladık.  Bizler de can dostlarımıza bakmakla ve beslemekle yükümlüyüz. Yaşam alanlarımızı onlarla paylaşıyoruz” dedi. ()