Ünsal YÜCEL/EDİRNE, ()-TRAKYA Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim gören bir grup öğrenci, deprem bölgesindeki afetzedelerin tedavilerine destek olmak için yola çıktı.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim gören 5 ve 6’ıncı sınıf öğrencilerinden oluşan bir grup, depremden etkilenen vatandaşlara ve yaralılara destek için yola çıktı. Yanlarında sağlık malzemeleri ile bölgeye hareket eden ekip, depremden etkilenen afetzedelerin tedavilerine destek olacak. Tıp Fakültesi öğrencisi ve üniversite personelinden oluşan ekip ayrıca, depremden etkilenen afetzedelerin giyim, barınma, gıda ve hijyen gibi ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına çok sayıda malzemeyi de yanında götürdü. Trakya Üniversitesi akademisyenleri ve idari çalışanlarının destekleri ile Balkan Kongre Merkezi’nde hazırlanan yüzlerce yardım kolisi ihtiyaç sahiplerine ulaşması için araçlara yüklendi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu yaptığı açıklamada, Trakya Üniversitesi ailesi olarak depremzedelere yardım etmek amacıyla harekete geçtiklerini belirterek, “Millet olarak çok büyük acılar yaşıyoruz. Son yüzyılın en büyük deprem felaketlerinden birini yaşadık. Sizler, yaşanan derin üzüntü ve acı karşısında yalnızca ruhen değil, bedenen de orada olmak istediniz. Hepinizi canı gönülden tebrik ediyorum. İnsanların yaralarını sarmak ve hayata tutunmalarını sağlamak gibi meşakkatli olduğu kadar kutsal bir görev ifa edeceksiniz. Enkaz altından çıkacak yaralılara ve sağlık ihtiyacı olan vatandaşlarımıza yardımcı olacaksınız. Elleriniz ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza şifa olun, acılarının iyileşmesine destek olun. Trakya Üniversitesi ailesi olarak sizleri kutluyoruz. Yolunuz açık olsun. Bu vesileyle, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve aziz milletimize sabır ve geçmiş olsun temennilerimizi iletiyoruz” dedi.

Trakya Üniversitesine ait araçlarla Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine doğru yola çıkan 20 kişilik sağlık ekibini Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile birlikte Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akata ve çok sayıda akademisyen ve çalışan uğurladı. Trakya Üniversitesi Rektörlüğü önünden hareket eden ekip, en kısa sürede deprem bölgesine ulaşmayı ve çalışmalara destek olmayı hedefliyor. Trakya Üniversitesinden çok sayıda gönüllü hekim ve personel de deprem bölgesine gitmek ve bölgede sürdürülen çalışmalara destek olmak için hazırlıklarını sürdürüyor. ()