Ünsal YÜCEL/EDİRNE,()-EDİRNE'de, 2022-2023 eğitim öğretim yılı içerisinde 4 bin 89 halk eğitimi kursu açıldığı ve kurslara 97 bin 996 kişinin başvuruda bulunduğu bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklama, Edirne genelinde 2022-2023 eğitim öğretim yılı içerisinde merkez ve 8 ilçe halk eğitimi merkezi tarafından toplamda 4 bin 89 kurs açıldığı belirtilerek, “Açılan kurslara 87 bin 996 kursiyer başvurmuş olup, devam eden kurslarımızın yanı sıra tamamlanan kurslarımızdan 55 bin 519 kursiyerimiz mezun olarak belgelerini almıştır” denildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, hayat boyu öğrenmenin önemine dikkat çekerek, “İlimiz genelindeki halk eğitimi merkezleri Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde bölgenin özelliklerine (arıcılık, seracılık vb.) uygun ve vatandaşlarımızın ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda her türlü kursu açmaktadır. Bundan sonraki süreçte de gelen talepler doğrultusunda kurslar açılmaya devam edilecektir. Halk eğitimi merkezleri okuma-yazma, yabancı dil, müzik, sanat, spor halk oyunları, gastronomi, sağlık vb. birçok alanda vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Bunun yanında kurum ve kuruluşların ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda halk eğitimi merkezlerimiz tarafından kurslar açılmaktadır” dedi.

Önder Arpacı, halk eğitimi merkezlerinin çok geniş bir kapsamda hizmet verdiğini ifade ederek, “Tüm vatandaşlarımızın Edirne merkez ve 8 ilçemizde bulunan kendisine en yakın halk eğitim merkezine bizzat giderek ya da internet veya telefondan ulaşarak kendisine en uygun kursa başvurabileceği gibi ihtiyacı doğrultusunda kurs açılması talebinde bulunabilir. Yeterli sayı ve usta öğretici ile açılacak kursu başarıyla tamamlaması durumunda belge sahibi olabilir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl uygulamaya aldığı köy yaşam merkezleri ile halk eğitimi merkezlerinin ulaşılabilirlik alanını daha da genişleterek köylerimizde de kurslar açmaya başladık. Halk eğitimi kapsamında ulaşılamayan tek bir vatandaşımız kalmayana kadar bu genişleme devam edecek” diye konuştu.()