Olgay GÜLER - Abdullah YALÇIN / EDİRNE - TEKİRDAĞ, ()-KAHRAMANMARAŞ'ta meydana gelen ve 10 ilin etkilendiği 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından, Edirne ve Tekirdağ'da bölgeye ulaştırılmak üzere, yardımların toplanması için tek yürek oldu. Vatandaşlar, ayakkabıdan battaniyeye, çocuk bezinden kıyafete kadar çok sayıda eşyayı yardım merkezlerine getirirken, Edirne'de bir vatandaşın yazdığı 'Kalbimiz ve dualarımız sizinle. Allah yardımcınız olsun' notu duygulandırdı.

Kahramanmaraş'ta dün sabah 04:17'de meydana gelen ve en az 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki deprem, ülke çapında yas havası yarattı. Depremin ardından ülkenin dört bir yanından bölgeye gönderilmek üzere yardım kampanyaları başlatıldı. Edirne'de yardımların merkezi, Mimar Sinan Spor Salonu oldu. Yardım gönderen bir vatandaşın yazdığı 'kalbimiz ve dualarımız sizinle' notu duygulandırdı.

ÇOK SAYIDA YARDIM MALZEMESİ GETİRİLDİ

Sabahın erken saatlerinden itibaren Edirne'de Mimar Sinan Spor Salonu, yardım merkezi olarak ilan edildi. Haberi alan çok sayıda Edirneli, salona akın ederek yardım malzemeleri getirdi. Ayakkabıdan battaniyeye, çocuk bezinden kıyafete kadar çok sayıda eşyanın, bölgeye ulaştırılmak üzere getirildiği salonda, eşyalar türlerine göre teker teker ayrıldı.

YARDIMLARLA GÖNDERİLEN NOT DUYGULANDIRDI

Yardım için getirilen eşyaların arasından çıkan bir not ise duygulandırdı. Yardımı gönderen vatandaş içindeki nota, 'Kullanılmış ama temiz, mont, şal, şapka, eldiven, çocuk erkek, çocuk kız, kalın kadın kıyafeti. Geçmiş olsun, kalbimiz ve dualarımız sizinle. Allah yardımcınız olsun' yazdı. Notu görenler, duygu dolu anlar yaşadı.

Mimar Sinan Spor Salonu'nda toplanılan yardım malzemeler, daha sonra AFAD ekipleri tarafından bölgeye gönderilmek üzere yola çıkacak.

TEKİRDAĞLILAR TEK YÜREK OLDU

Tekirdağ'daki vatandaşlar da deprem bölgelerine yardım göndermek için tek yürek oldu. Depremden etkilenen 10 ilde vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına yardım TIR'ı hazırlandı. Tekirdağ Valiliği önünde bulunan alana çekilen TIR'a vatandaşlar araçları ile deprem bölgesine gönderilmek üzere çok sayıda yardım malzemesi getirdi. Bazı vatandaşlar bebek bezi ve yiyecek malzemesi getirdi..  Arabalarını gıda, giysi benzeri yardımları dolduran vatandaşlar da TIR'a akın etti. Bir vatandaş da bebek arabasıyla TIR'a, defalarca yardım taşıdı. Yardım TIR'ı dolunca, deprem bölgelerine doğru yola çıkacak.()