EDİRNE Valisi H.Kürşat Kırbıyık, uyuşturucuyla mücadelede vatandaşlardan destek beklediklerini belirterek, "Vatandaşlarımızın da mahalledeki büyüklerinizin de kanaat önderlerimizin de bu işe destek vermesi çok önemli. Nereye gidersek gidelim uyuşturucu ile ilgili belli bazı şeyler bize anlatılıyor. Ancak bu konuda ihbar sayısı oldukça düşük. Bu mekanizmayı etkin şekilde çalıştırmamız gerekiyor. Bu konuda sizlerin de sürece katkı vermesini istiyorum" dedi.


Edirne Valisi H. Küşat Kırbıyık,  Karaağaç Mahallesi'nde Yeşilay Danışmanlık Merkezi'nde (YEDAM) sivil toplum örgütleri temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Etkinlikte, merkez ve emniyet uzmanları tarafından uyuşturucuyla mücadele konusunda bilgilendirme yapıldı. Uyuşturucu ile mücadelede özellikle önleyicilik faaliyetinin çok önemli olduğunu söyleyen Vali Kırbıyık, "İnsanların uyuşturucuyu helal yoldan temin etmesi mümkün değil. Bu sebeple ya gaspa ya hırsızlığa bulaşıyorlar. Bununla birlikte kendi sağlığını, kendi geleceğini tamamen riske atıyor. Aileler de bundan son derece olumsuz etkileniyor. Bizim bu çocuklarımızı tekrar toplumsal hayata kazandırabilmemiz neredeyse imkansız hale geliyor. Dolayısıyla bizim en önemli fonksiyonumuzun önleyicilik olması lazım. Bu konuda da hep birlikte gayret göstereceğiz, ilin valisi olarak biz elimizden geleni yapacağız. İlgili kurumlarımızın yetkileri burada, onlar ellerini taşın altına koyacak. Ama bu sadece kamunun yapacağı bir iş değil. Vatandaşlarımızın da mahalledeki büyüklerinizin de kanaat önderlerimizin de bu işe destek vermesi çok önemli. Nereye gidersek gidelim uyuşturucu ile ilgili belli bazı şeyler bize anlatılıyor. Ancak bu konuda ihbar sayısı oldukça düşük. Bu mekanizmayı etkin şekilde çalıştırmamız gerekiyor. Bu konuda sizlerin de sürece katkı vermesini istiyorum. Ne kadar gencimizin evladımızın hayatını etkileyebilirsek, ne kadar kişinin hayatını bu illetten uzak tutabilirsek kendimizi o kadar başarılı sayacağımız bir süreçtir bu. O yüzden bu akşam hem YEDAM hem Sağlık Müdürlüğümüz hem de emniyetten görevli arkadaşlarımız bu konuyla ilgili bilgiler verecekler. Dediğim gibi uyuşturucu ile mücadelede sizlerin bize vereceği destek çok önemli. Özellikle ihbar mekanizmasını etkin kullanma konusunda hazırlanmış UYUMA isimli programı tanıtacaklar. Tüm vatandaşlarımızı bu mücadelede bize destek olmaya davet ediyorum" dedi.

YEDAM adına söz alan Sebahattin Bilgiç, yaptıkları çalışmaları anlattı. Emniyet müdürlüğünden görevliler ise NARKOTİM, Narkolog, Narko Rehber, Narko Nokta, Narko TIR ve Uyuşturucuyla Mücadele Aplikasyonu (UYUMA) ile çocukların ve gençlerin uyuşturucu kullanımının önüne geçme konusunda anne duyarlığından faydalanmak amacıyla hayata geçirilen 'En İyi Narkotik Polisi; Anne' projeleri hakkında bilgilendirme yaptı. Katılımcılar hep birlikte UYUMA aplikasyonunu telefonlarına indirerek kullanmaya başladı. 

Etkinlikte Ardaspor kulübü sporcuları ile bir araya gelen Vali Kırbıyık, bir süre sohbet ederek başarılar diledi.()