EDİRNE Sarayı'nın ihyası için Trakya Üniversitesi (TÜ) ile Milli Saraylar Daire Başkanlığı işbirliği protokolü imzaladı.

Trakya Üniversitesi ve Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı arasında iş birliğini geliştirecek bir protokol imzalandı. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Milli Saraylar İdaresi Başkan Yardımcısı Ayhan Gayhan tarafından imzalanan protokolle Edirne Sarayı’nın ihya süreçlerinde iki kurum arasında iş birliğinin artırılması hedefleniyor. Edirne Sarayı’nın gündeme getirilmesi için yaptığı çalışmalar nedeniyle Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür eden Milli Saraylar İdaresi Başkan Yardımcısı Ayhan Gayhan, imzalanan protokolle iş birliğinin güçleneceğine olan inancını dile getirdi.

Edirne Sarayı’nın şehrin en önemli değerlerinden biri olduğunu ve Milli Saraylar Başkanlığı tarafından 5 yıllık süreç içerisinde ihya edileceğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, "Milli Saraylar Başkanlığı'nın 5 yıllık planında ilk sıraya Edirne Sarayı’nı almasından ve ihyası adına adımlar atmasından büyük bir mutluluk duyuyoruz. Şehrimizi bugünkü konumundan ve değerinden çok daha ileriye taşıyacak bu çalışmanın hayata geçmesi en büyük hayalimiz. Bu süreçte ve devamında Milli Saraylar Başkanlığımızla yakın çalışmalarımız ve iş birliğimiz gün geçtikçe artacak. Bu adımların bir yansıması olan protokolümüzü bu noktada oldukça önemsiyorum" dedi. ()