TRAKYA Üniversitesi (TÜ) 1 Haziran'da Türkiye Üniversiteler Yağlı Güreş Şampiyonası'nın ilkinin gerçekleştirileceğini duyurdu. Organizasyon kapsamında Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim'i ziyaret eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu, "İlerleyen günlerde üniversitemiz bünyesinde akademik ve sportif başarılarından gurur duyduğumuz pehlivanlarımızın ve Türkiye’deki üniversitelerden güreşçilerin katılımıyla önemli bir şampiyonaya ev sahipliği yapacağız" dedi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu, beraberindeki heyet ile birlikte Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim’i ziyaret etti. Tabakoğlu ziyarette, 1 Haziran 2023'te TÜ ev sahipliğinde ilk kez Türkiye Üniversiteler Yağlı Güreş Şampiyonası düzenleneceğini açıkladı. Tabakoğlu ve Selim ziyarette organizasyon ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

'ÖNEMLİ BİR ŞAMPİYONAYA EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ'

Görüşmede Kırkpınar Ağası Selim'i organizasyona davet eden Tabakoğlu, "Ata sporuna sahip çıkmak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla üniversite olarak bir ilki daha gerçekleştiriyoruz. Bilimsel çalışmaların yanı sıra pehlivanlara açmış olduğu özel kontenjanlarla bir ilke imza atarak ata sporu yağlı güreşin gelişmesi ve kalkınması adına önemli çalışmalar gerçekleştiren Trakya Üniversitesi, şimdi de güreş organizasyonuyla bir ilki daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yağlı güreşlerde bilimsel katkı ve sportif başarılarımızın yanı sıra organizasyonel olarak da başarılı ve söz sahibi olma hedefimiz var. Gösterdiğimiz büyük gayretle bu hedeflerimize doğru kararlı adımlarla ilerliyoruz. İlerleyen günlerde üniversitemiz bünyesinde akademik ve sportif başarılarından gurur duyduğumuz pehlivanlarımızın ve Türkiye’deki üniversitelerden güreşçilerin katılımıyla önemli bir şampiyonaya ev sahipliği yapacağız. Bu doğrultuda, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 14 kez güreş ağalığı yapan, ata sporumuza çok önemli hizmetleri olmuş Sayın Seyfettin Selim’e yakın ilgi ve destekleri için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Seyfettin Selim de, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve beraberindeki heyete ziyaretleri için teşekkür ederek, “Trakya Üniversitesinin ata sporu güreş ile ilgili böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak olmasından büyük mutluluk duydum. Ata sporumuzun gelişmesi ve daha iyi yerlere gelmesi için desteğimizi sürdüreceğiz. Üzerimize düşen sorumluluğu dün olduğu gibi bugün de yerine getirmeye hazırız. Başarılı bir organizasyon olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.()