EDİRNE ve Keşan ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama programları yapıldı. 

Edirne kent merkezindeki program, Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunan tören sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı ve öğretmenlerden oluşan kortej, Halk Eğitim Merkezi'ne yürüyüş yaptı. Halk Eğitim Merkezi'nde ise Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi tarafından program gerçekleştirildi. Programa Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık ve eşi Dilek Kırbıyık da katıldı.

'ÖĞRETMENLİK ÇOK BÜYÜK BİR SORUMLULUK'

Törende konuşan Edirne Valisi Kırbıyık, öğretmenlik mesleğinin çok önemli bir sorumluluk ve vazife olduğunu dile getirdi. Kırbıyık, "Öğretmenlik mesleği aslında benim açımdan iki duyguyu uyandırıyor; bir tanesi hayranlık çünkü bir nesli şekillendiriyorsunuz. Çok önemli bir sorumluluk, bir yük, bir vazife. Düşünün; Fatih Sultan Mehmet gibi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi devlet adamlarını yetiştiriyorsunuz, Aziz Sancar gibi bilim adamları yetiştiriyorsunuz, Ömer Halisdemir'ler, Fethi Sekin'ler gibi kahramanlar yetiştiriyorsunuz. Bunlar inanılmaz ve önemli gayretler. Aynı zamanda bende uyandırdığı ikinci duygu da; korku. Çünkü sorumluluk büyüdükçe üzerinizdeki yük de artıyor. Yerine getirdiğiniz, getirmek için gayret ettiğiniz çalışmaların bir sonucu var. Bu gün vesilesiyle yarınlarımız olan çocuklarımızı, milli değerlerimiz doğrultusunda, temel insani değerler doğrultusunda, akademik kariyerler doğrultusunda var güçleriyle, samimiyetle, fedakarca gayret eden tüm öğretmenlerimizi tekrar tebrik ediyorum" dedi.

'ÖĞRETMENLİK BİR İDEAL VE HİZMET MESLEĞİDİR'

İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı da, öğretmenliğin insanlık tarihinin en önemli mesleği olduğunu dile getirdi. Arpacı, "Öğretmenlik her şeyden önce bir ideal ve hizmet mesleğidir. Öğretmenin en önemli özelliği sevgi dolu yüreği ve adanmışlık ruhudur. O yeri doldurulmaz öğretici, eserine kıymet biçilemeyen sanatkar, kendini tüketerek etrafını aydınlatan mum, hakikatin ve idealin üstadı, dünyanın en büyük sorumluluğuna sahip olan insandır' diye konuştu.  

 Konuşmaların ardından programda göreve yeni başlayan öğretmenler meslek yemini etti, emekli olan öğretmenlere ise şeref belgesi verildi. Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri de, günün anlam ve önemine dair hazırladıkları gösteriyi sundu.

KEŞAN'DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ PROGRAMI

Edirne’nin Keşan ilçesinde de 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle tören ve kutlama programı gerçekleştirildi. Tören, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulması ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören sona erdi. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu tarafından öğretmenlere karanfil dağıtıldı. Kutlama programı ise Keşan Belediyesi Selim Sesler Konferans Salonu’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kutlama mesajlarının okunmasının ardından aday öğretmenler adına Sevdenur Yıldız, emekli öğretmenler adına ise Halil Akgül konuşma yaptı. Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz’ın konuşmasının ardından aday öğretmenler ‘Öğretmenlik Andı’nı okudu. 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinden sonra emekli öğretmenlere ‘Hizmet Şeref Belgeleri’ takdim edildi. Program, öğretmenlerden oluşan koronun müzik dinletisi, Ahmet Yenice Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı 24 kasım oratoryosunun sahnelenmesi ve Öğretmenler Marşı’nın okunmasından sonra sona erdi.()