EDİRNE'nin Uzunköprü ilçesinde Mimar Muslihiddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarım ve kimya öğrencileri derslerini, Değirmenci köyü'de kurulan köy yaşam merkezinde uygulamalı olarak işledi.

Uzunköprü Mimar Muslihiddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen proje kapsamında, Uzunköprü'nün Değirmenci köyünde kurulan Köy Yaşam Merkezi'nde derslerini uygulamalı olarak işledi. Lisenin tarım alanı öğrencileri marul yetiştiriciliği eğitimi alırken, kimya öğrencileri ise toprak analizi yaptı. İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı ile Tarım İl Müdürü Atilla Bayazıt, merkezi ziyaret ederek uygulama yapan öğrencilerin çalışmalarını yerinden gözlemledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, köy yaşam merkezlerinin, kurulduğu ilk andan itibaren çok yönlü kullanıldığını belirtilerek, "Tarım alanı ve kimya alanı öğrencileri okullarında öğrendikleri teorik bilgileri, pratikte uygulama şansı elde ettiler. Öğrencilerimiz, öğretmenleri rehberliğinde toprağı tanıyarak, tohumdan hasada ürün yetiştirmenin her aşamasını uygulamalı olarak, toprağa, tohuma temas ederek öğrenmekte; Köy Yaşam Merkezlerimiz öğrencilerimize teorik bilgileri pratikte uygulama imkanı sunarken, Köy Yaşam Merkezlerini ziyaret eden öğrencilerimize farklı etkinliklerin yanında tarımsal ürünlerin yetişme sürecine tanık olma imkanı sağlamaktadır" denildi.()