İSTİKLAL Marşı'nın kabulünün 102'nci yılı Edirne'de düzenlenen törenle kutlandı. Törende lise öğrencilerinin, günün anısına hazırladıkları oratoryo büyük beğeni topladı.

Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy'un, 102 yıl önce yazdığı dizelerle ölümsüzleşen İstiklal Marşı'nın TBMM'de kabulünün yıldönümü dolayısıyla Edirne'de tören düzenlendi. Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törene Edirne Lisesi ev sahipliği yaptı. Törene Edirne Vali Vekili Sıdkı Zehin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, kamu kurum ve kuruluş temsilcileriyle, öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan törende, günün anlamına yönelik konuşmayı Edirne Lisesi Müdür Başyardımcısı Kayahan Çelik okudu.

'BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİNİN MISRALARA DÖKÜLMÜŞ İFADESİDİR'

İstiklal Mmarşı'nı doğru kavramak ve algılamanın, onu tarihsel ve toplumsal bağlam içinde ele almakla mümkün olduğunu söyleyen Çakmak, "İstiklal Marşı, Anadolu'da bir çok şehrin işgal altında olduğu bir dönemde milletimizin kenetlendiği, kahramanlıklarla dolu bağımsızlık mücadelesinin sürdüğü en kritik zamanda yazılmış, bu mücadelenin mısralara dökülmüş ifadesidir. İstiklal marşı, Türk milletine, Türk ordusuna, verdiği bağımsızlık mücadelesine moral ve cesaret kaynağı olmuştur" dedi.

YARIŞMALARDA DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Tören, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün İstiklal Marşı'nın kabulü haftası dolayısıyla düzenlediği şiir, kompozisyon ve İstiklal marşını iyi okuma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam etti. Ödül töreninin ardından, İstiklal  Marşı'nı güzel okuma yarışması birincisi ilkokul öğrencisinin yeniden sergilediği performans salondan büyük alkış aldı.

Tören, Edirne Lisesi öğrencilerinin günün anısına hazırladıkları oratoryo gösterisiyle son buldu.()