BALKAN Ülkeleri Dostluk Grubu Derneği (BÜDDER) tarafından, 4 Haziran'da gerçekleştirilecek 8'inci Uluslararası Edirne Maratonu kapsamında Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen bölgelere yardım amaçlı düzenlenecek iyilik yürüyüşünün tarihi belli oldu. Yürüyüşün 11 Haziran'da yapılacağını duyuran dernek başkanı Önder Akdağ, "Buradan elde edilecek gelirin tamamını depremzedelere kullanılmak üzere bağışlayacağız. Şehir olarak bu etkinliği el birliğiyle gerçekleştirip vatandaş olarak bu konuyla ilgili duyarlılığımızı ortaya koyacağız" dedi.

Edirne'de, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen çok sayıda atletin katılımıyla 4 Haziran'da Uluslararası Edirne Maratonu gerçekleştirilecek. Etkinliği düzenleyen Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Derneği (BÜDDER) organizasyon kapsamında, gelirinin tamamı depremden etkilenen bölgelere gönderilmek üzere iyilik yürüyüşü düzenleyecek. Yürüyüşün tarihini açıklayan BÜDDER Başkanı Önder Akdağ, gönüllülerin belirlenen ücret karşılığında katılacağı, 11 Haziran'da gerçekleştirilecek iyilik yürüyüşü ile ilgili bilgi verdi.

'ŞEHİR OLARAK DUYARLILIĞIMIZI ORTAYA KOYACAĞIZ'

Etkinliğin, depremzedelerle ilgili farkındalık etkinliği olduğunu söyleyen Akdağ, "Buradan elde edilecek gelirin tamamını depremzedelere kullanılmak üzere bağışlayacağız. Doğal olarak bu iyilik yürüyüşünün başka organizasyonlara, başka şehirlerdeki etkinliklere önümüzdeki bu farkındalığın oluşması amacıyla katkı sunacağını düşünüyoruz. Biz de şehir olarak bu etkinliği el birliğiyle gerçekleştirip vatandaş olarak bu konuyla ilgili duyarlılığımızı ortaya koyacağız" dedi.

'GELİRİ DEPREMZEDELERE KATKI SUNACAK'

Edirnelileri farkındalık yürüyüşüne davet eden Akdağ, "Yürüyüş tarihini 11 Haziran olarak belirledik. Yürüyüş parkurumuz Saraçlar Caddesi'nde 25 Kasım Stadı önünden başlayacak. Şu an bulunduğumuz Selimiye Meydanı'nda da sonlanacak. Bütün halkımızı, yurttaşlarımızı bu farkındalık yürüyüşüne katılmaya davet ediyoruz. Çünkü buradan elde edilecek gelirler de depremzedelere bir katkı sunacak. Yaralarını iyileştirmek adına bunu bir iyilik hareketi olarak planlıyoruz. Bu organizasyonun başka spor kulüpleri, başka sivil toplum örgütlerinin hepsine örnek olmasını diliyorum. Önümüzdeki süreçte görünürlüğün azalmaması adına bu tür etkinliklere ihtiyaç var. Çünkü önümüzdeki süreçte de o bölgedeki insanların desteğe ihtiyacı olacak" diye konuştu.()