EDİRNE'de İspanyol asıllı akademisyen Begona Rodriguez öncülüğünde, 6 yıldan bu yana Tunca ve Meriç kıyılarını temizleyerek farkındalık yaratmaya çalışan  'Plastiğe Hayır' grubu, Söğütlük Kent Ormanı'nın Meriç Nehri kıyısına bakan bölümünü temizledi. 

 Edirne'de, 6 yıl önce 'Plastiğe Hayır' grubunu kurarak başlattığı çevre duyarlılığıyla tanınan Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin İspanyol asıllı öğretim görevlisi Begona Rodriguez ve arkadaşları, hafta sonu Söğütlük Kent Ormanı'nın Meriç Nehri'ne bakan kıyısında yine temizlik yaptı. Grup, dondurucu soğukta nehir kıyısı ve orman içine atılan atıkları topladı. Grup adına konuşan Rodriguez, Söğütlük Kent Ormanı'nın doğal bir oluşum olduğunu, yaptıkları etkinliklerle temiz tutmaya çalıştıklarını söyledi.

'BAZI ŞEYLERİN DEĞİŞEBİLECEĞİNE İNANIYORUZ'

Temizlik etkinliğindeki amacın insanlarda farkındalık yaratmak olduğunu da belirten Rodriguez, "Temizliği de her zamanki gibi yapmaya devam ediyoruz. Amacımız insanlarda farkındalık yaratmak. Her etkinlikte burada piknik yapanlara burayı kirletmemeleri temiz tutmaları gerektiğini belirtiyoruz. Bugün fazla kişi olamadık çünkü hava gerçekten çok soğuk, öğrencilerin kimisi de hasta. Bazı şeylerin gerçekten değişebileceğine inanıyoruz. İlk başladığımızda küçük bir gruptuk sonra büyümeye başladık. Artık bu temizlik etkinlikleri daha doğal hale gelmeye başladı. Artık Türkiye bu yönde diğer ülkelerden daha iyi hale gelmeye başladı" dedi.()