Dinçer AKBİR-Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),()-KOCAELİ Valiliği tarafından depremzedelere yardım için kurulan koordinasyon merkezinde, yapılan yardımların düzenlenmesi için binlerce kişi gönüllü oldu. On binlerce kişi ise yardım getirdi. Kocaeli'den yola çıkan TIR sayısı 250'yi geçti.

Kocaeli'de AFAD tarafından oluşturulan 35 bin metrekare büyüklüğündeki Ayni Yardım Toplama Merkezi'nde binlerce kişi gönüllü olarak seferber oldu. On binlerce kişinin getirdiği yardımları sınıflandırarak, doğru şekilde kolileyen gönüllüler, 3 gündür tonlarca yardım malzemesini düzenledi. AFAD tarafından yayınlanan öncelikli yardımlara göre sınıflandırılan yardım malzemeleri, TIR'lara yüklenerek afet bölgesine gönderildi. 24 saat esasına göre çalışan merkezde yüklenerek, yola çıkan TIR sayısının 250'yi geçtiği öğrenildi.

Koordinasyon çalışmalarını yürüten Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Ada, "Milletimize çok geçmiş olsun. Deprem bölgesine Kocaeli ilimizden yardım etmek için her gün binlerce kişi buraya yardım yağdırıyor. Öncelikli olarak onlara teşekkür etmek istiyorum. Kamu kurumlarından arkadaşlarımız, AFAD gönüllüsü arkadaşlarımız buraya gelen paketleri açıyorlar, gruplara göre istifliyorlar. Ondan sonra tedarik ettiğimiz TIR'lara yüklüyorlar. Öncelikle Kahramanmaraş'a TIR'larımızı gönderdik. Bugün ve yarın çıkan TIR'larımızı da Hatay, Malatya, Adıyaman ve diğer illerimize göndereceğiz. Burada çalışanlar 2 gündür görebildiğimiz kadarıyla 10 bin kişiyi geçmiş durumdayız. Buradan yola çıkardığımız TIR sayısı da 250'yi geçmiş durumda" dedi.