Başakşehir’de 19 Haziran’da başlayacak yaz etkinlikleri kapsamında; açık hava sineması, konserler, boğaz turları ve kültür gezileri düzenlenecek.  

Başakşehir Belediyesi’nin farklı konseptlerle hazırladığı etkinliklere her yaş grubundan katılım sağlanması amaçlanıyor. Yazlık sinemalardan çocuk şenliklerine, sosyal ve kültürel etkinliklerden şehir dışı gezilere kadar eğlenceli faaliyetler, yaz boyunca ilçe sakinleriyle buluşturulacak.

Etkinlik detayları ise şöyle:

TARİHİ MEKÂNLAR ZİYARET EDİLECEK

Başakşehirliler, kültür turlarıyla Bursa, Edirne ve Çanakkale’yi gezme fırsatı bulacak. Tarihi Yarımada’da yapılacak ziyaretlerle kültürel mirası yerinde görme imkânını yakalayacak. İstanbul’un eşsiz güzelliklerine ev sahipliği yapan Boğaz’da tekne turları yapılacak. Gençlere yönelik ise Topkapı Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Galata Kulesi, Rumeli Hisarı ve daha fazla durağın yer aldığı müze turları düzenlenecek.  

YILDIZLAR ALTINDA SİNEMA VE KONSER

Sanatın şehri Başakşehir’de geleneksel hale gelen açık hava konserleri ve tiyatrolar da planlandı. Sevilen sanatçılar, Başakşehirli sanatseverlerle bir araya getirilecek.

MOBİL ETKİNLİK ALANLARI KURULACAK

Belli aralıklarla Başakşehir’in farklı noktalarında kurulacak Mobil Etkinlik Alanları’nda Başakşehirliler keyifli zaman geçirecek. Çocuklara özel gezici etkinlikleri yapılacak. Başakşehirliler, Konu Komşu Pikniği ve Çaya Geldik etkinlikleri yapılacak. Yaz Etkinlikleri kapsamında BAKMER Bahçe Atölyeleri’nde ise Başakşehirli kadınlara yönelik çok sayıda eğitim verilecek.  

GENÇLERE ÖZEL ETKİNLİKLER

Başakşehir Yaz Akademisi’nde ise Başakşehirli gençlere yönelik birçok branşta eğitimler gerçekleştirilecek. Sosyal ve kişisel gelişimlerine katkı sağlanacak gençler; Geleneksel İzcilik Kampı, Enez Gençlik Kampı ve Doğada 1 Gün etkinliklerine katılabilecek.