BALIKESİR, ()-KAHRAMANMARAŞ'ta meydana gelen ve 10 ilde hissedilen depremin yaralarını sarmak için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Köpekli Yıldız Arama Kurtarma Birliği bölgeye sevk edildi. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Osmaniye'de koordinasyonu sağlamak için bölgeye hareket ediyor.

Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi merkezli saat 04.17'de meydana gelen ve 10 ilde hissedilen 7.7 büyüklüğündeki depremin yaralarını sarmak için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Köpekli Yıldız Arama Kurtarma Birliği bölgeye sevk edildi. İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz,
Osmaniye bölgesinde koordinasyonu sağlamak amacıyla bölgeye gidiyor. Yılmaz'ın talimatıyla 4 araç, 15 personel, 2 arama kurtarma köpeği ile öncü ekip bölgeye intikal etmek için yola çıktı. Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve ülkenin birçok şehrinde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Yılmaz, "Devletimiz tüm imkanlarıyla birlikte ilk andan itibaren sahada. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin Köpekli Yıldız Arama Kurtarma Birliği'ni de bölgeye sevk ettik. Biz de Sayın Valim ile birlikte bölgede koordinasyonu sağlamak için yola çıkıyoruz. Yola çıkan arkadaşlarımız öncü birlik. Şartlara bağlı olarak takviye ekiplerimizin bölgeye sevki devam edecek. Rabbim, ülkemizi her türlü afetten muhafaza eylesin" dedi.()