Fatih Emrah ERDOĞAN / BALIKESİR, ()-BALIKESİR'de dün akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle Balıkesir Valiliği tarafından 7 Şubat Salı günü eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

Balıkesir il genelinde dün akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle, Balıkesir Valiliği tarafından ile genelinde eğitime 1 gün ara verilmesine karar verilmişti. Kar yağışının bugün de etkisini sürdürmesi nedeniyle, 7 Şubat Salı günü de eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

Konuyla ilgili Balıkesir Valiliğinden yapılan yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"İlimizin büyük bölümünde görülen kar yağışı ve fırtına ile devamında oluşacak buzlanma başta olmak üzere olumsuz hava şartlarının ilerleyen saatlerde yaygınlaşarak etkisini artıracağı yönündeki meteorolojik tahminler değerlendirilerek, Balıkesir genelinde 7 Şubat 2023 Salı günü eğitime ara verilmesine karar verilmiştir. Karar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bütün resmi ve özel temel eğitim (anaokulları, ilkokullar, ortaokullar) ve ayrıca ortaöğretim kurumları (liseler), halk eğitim merkezleri, meslek eğitim merkezleri, özel eğitim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kurslarındaki eğitim faaliyetlerine, İl Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarındaki eğitim faaliyetlerine, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı özel kreş ve gündüz bakımevleri ile çocuk kulüplerinin eğitim faaliyetlerine, ara verilmesine; engelli ve hamile kamu personelinin idari izinli sayılmasına karar verilmiştir" denildi. ()