BALIKESİR'in Ayvalık Belediyesi kış aylarında yaşanabilecek sel, su taşkını gibi olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla çalışmalarını tamamladı, ekipler olağanüstü durumlarda oluşabilecek olumsuzluklara karşı önlem aldı.

Ayvalık Belediyesi Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü kışın sağanak yağmurlarda su baskınlarıyla karşılaşmamak amacıyla cadde ve sokaklardaki yağmur suyu drenaj ızgaraları, mazgallar ile rögarların temizliği de tamamlandı. Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi'yle ortak yürütülen gece çalışmalarıyla kentin her noktasında, basınçlı sistemlerle kanal açma ile mazgal temizliği çalışmaları gerçekleştirildi. Kanallarda biriken ve tıkanmalara yol açabilecek çöpler de ekipler tarafından titizlikle temizlendi. Park Bahçe Müdürlüğü ekipleri tarafından da şehir içi kaldırımlarda, orta refüjlerde, yeşil alan, park ve bahçelerde ağaçların budama ve bakımı, çim alanlarda da kış gübrelemesi yapıldı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren kentin genelinde başlattığımız altyapı seferberliğimizin meyvelerini sağanak yağışların yaşandığı kış dönemlerinde aldık. Ana caddelerimizde trafik kazalarına sebebiyet verebilen su birikintilerini yaptığımız çalışmalar sonrasında yaşamadık. Ayvalık tarihi kent kimliği olan bir yer ve bu konuda altyapı çalışmaları bir hayli zor. Zor ve meşakkatli çalışmalarımıza tarihi kent sokaklarından, köylerimizdeki yollara, tarla ve zeytinlikler arası yollardan, tüm yerleşim alanlarına kentin her noktasında çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamayacağı, kış aylarını sorunsuz geçirmelerine yönelik her türlü tedbiri de aldık" dedi. ()