AK Parti Bursa il teşkilatı ve milletvekili aday adayları iftar programında bir araya geldi. 
AK Parti Bursa il teşkilatı ve milletvekili aday adayları iftar programında buluştu. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen iftarda programından önce milletvekili aday adaylarıyla bir araya gelen AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, “Deprem vesilesiyle acıları paylaştığımız bugünlerde, Cumhurbaşkanımızın seçim çalışmalarımızın daha sessiz geçmesi talimatı üzerine eski o şaşaalı ve coşkulu seçim atmosferi yaşamadan, sadece gönül gönüle bir araya gelerek seçim çalışmalarımızı yapmaya gayret edeceğiz.” dedi.
Kahramanmaraş’taki depremlerin yaralarını sarmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Gürkan “Böyle bir felaketi badirelerin içerisine girmeden çözmek her devletin harcı değil. Sadece geçirmiş olduğumuz bu süreçlere baktığımızda pandemiyi ele aldığımızda, ardından yapılan çalışmalarla beraber verilen destekleri dikkate aldığımızda, EYT çalışmaları, emeklilere zam, emeklilere ikramiye, TOKİ projeleri gibi projeleri üst üste koy, ardından da olağanüstü bir afet olan deprem felaketiyle karşı karşıya kaldığımızda ve bunun devlete maliyetini hesap ettiğimizde hakikaten sıradan bir devletin üstesinden gelebileceği hadise değil. Sadece deprem felaketinin 104 milyarlık bir bakiyeyle karşımıza çıkması ve az önce saymış olduğumuz yapılan yardımlar ve katkılarla bakıldığında 3 trilyon, eski parayla 3 katrilyon bir hesabın devlet tarafından karşılanabiliyor olması, sıradan bir devletin karşılayabileceği bir şey değil.” şeklinde konuştu.
AK Parti’nin eser siyasetine vurgu yapan Gürkan “Biz eser diyoruz, vizyon diyoruz, hizmet diyoruz. Biz, büyük ve güçlü Türkiye diyoruz. Yıllarca bu ülkeyi dar bir alana hapsedip, kendi iç meseleleriyle uğraştırdılar. Vaktini ve enerjisini heba ettirerek, hak ettiği siyasi ve ekonomik güce ulaşmasını engellediler. Yaşadığımız her askeri darbenin, her vesayet tuzağının, her siyasi istikrarsızlığın ve her ekonomik krizin gerisinde bu aktörlerin izlerini görüyoruz. Bu oyunu son 20 yılda defalarca gördük ve Ak Parti olarak bu oyunu defalarca bozduk.” açıklamasında bulundu.
20 yıllık süreçte yapılan çalışmaların devamı için seçimi kazanmanın önemli olduğunun altını çizen Gürkan “Ak Parti olarak milletimizin hayallerini gerçekleştirmiş, ideallerini gerçekleştirmiş bir partiyiz. Dolayısıyla biz 20 yılda yapmış olduklarımızı ne kadar anlatsak azdır. Bu güruhun tek derdi; Recep Tayyip Erdoğan oradan gitsin de ne olursa olsun. 20 yıllık hizmetleri yok saymak isteyip, onları görmezden gelip, bundan sonra da onların devam etmemesi için sadece “Recep Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun” diyorlar. Onun karşısında olmak demek bu hizmetlere karşı olmak demek.” dedi.
​İftar programında konuşan Bursa büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise “Bizi bugünlere getiren tabi ki liderimizin, teşkilatımızın, parti büyüklerimizin, belediye başkanlarımızın, milletvekillerimizin, bakanlarımızın heyecanı, coşkusu, bilgi birikimi ve tecrübesidir. Ama bizi bugünlere getiren aynı zamanda birlik ve beraberliktir. Rabbim o birlik ve beraberliğimizi hiç bitirmesin inşallah” dedi. ()