Mine AK/BURSA, ()-HATAY’da çalışmalarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, depremzedelere erzak yardımı yaptıkları sırada Zehra Karataş’ın (9) doğum günü olduğunu öğrendi. Ekipler, erzak, su, giyecek ve yakacak yanında bir de yaş pasta ile çadırına geldikleri Zehra ve ailesine doğum günü sürprizi yaptı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay’da, kara ve hava yolu ile gelen yardımların dağıtım koordinasyonunu üstlenen Bursa Büyükşehir Belediyesi, özellikle merkez Antakya ve Defne ilçelerinde çalışmalarını yoğun olarak sürdürüyor. Hatay’daki temizlik ve çöp toplama çalışmalarına destek veren Yıldırım Belediyesi ekipleri ile BURFAŞ ve Tarım Peyzaj A.Ş. ekipleri, yardım dağıtımı sırasında Zehra Karataş ile tanıştı. Ailesi ile birlikte çadırda kalan Zehra’nın doğum günü olduğunu öğrenen ekipler, küçük kıza belli etmeden, büyük bir sürprizin hazırlıklarına başladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Hatay’daki Koordinasyon Merkezi’ne dönen ekipler, Zehra’nın ailesi için erzak, su, giyecek, hijyen malzemesi ve yakacak gibi temel ihtiyaçları araçlara yükledikten sonra bir de doğum günü pastası hazırlayıp, gece çadıra geldi.
‘KALBİM GÜM GÜM ATIYOR’
Rutin bir dağıtım gibi araçlardaki yardım malzemelerini çadırın önüne indiren ekiplerin, bir anda mumları yanan bir pasta ile gelmesi Zehra’ya ve ailesine hem şaşkınlık hem de mutluluk yaşattı. Beklemediği bir doğum günü sürprizi ile karşılaşan küçük kız, mumları üfleyip, pastayı kesti. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bu jesti Zehra ve ailesine günler sonra büyük bir mutluluk yaşattı. Şaşkınlığını gizleyemeyen Zehra Karataş, “Yardım yapan ağabeyler, gündüz, doğum günüm olduğunu öğrenmişlerdi. ‘Yarın seni ziyarete geleceğiz’ dediler. Gece birden çıkıp, geldiler. Kalbim güm güm atıyor. Çok heyecanlıyım. Zaten bir Barbie bebeğim olsun istiyordum. Hayalim gerçek oldu. Çok mutluyum. Beni mutlu ettiğiniz için teşekkür ederim” dedi. ()