Sahi siz hangi takımı tutuyorsunuz? Böyle bir soruyla başlayalım. Tuttuğunuz takımdan başka takım tanır mısınız? Başka takım sizi ilgilendirir mi? Sadece sizin takım önemlidir değil mi? 
İlk soruyu biraz büyültelim. Siz hangi cemaat, hangi tarikat, hangi meşrebin mensubusunuz? Sizin kardeşlerinizden daha önemlisi var mı? Lütfen sabırlı olun. Haddimi aşmıyorum. Haddimi aşarsam önce Yüce Rabbim sonra Mümin kardeşlerim affetsin. Sadece benim ihvanım önemlidir. Diğerleri benim kardeşlerim kadar önemli değildir dersek ne kadar hakkaniyetli oluruz. 
Üniversiteler açıldı. İlk ve orta öğretimler açıldı. Milyonlarca evladımız eğitime başladı ve başlayacak. Devletimiz KYK yurtlarına alacağı kadar öğrenci aldı. % 92 Üniversite öğrencisi yurtlara girdiler. Geri kalanlar özel yurtlara girebilen girdi. Giremeyen ev arıyor. Kiralar malum. Ev sahibi insanların vicdanları malumdur. Cemaat yurtları, başlı başına büyük bir yanlışın içine doğru sürükleniyor. Yurt fiyatları ayrı bir dert, yurtların şartları inançlı öğrencileri bile nefret ettirecek kadar kötü. İnsanlara İslam tebliği yapacağım diye İslam’dan nefret ettirecek kadar kötü boyutlara doğru gidiyor. Bir genç yeter be deyip bunca güzide yurtlardan çıkar başka yerlere giderse bunun vebalini hangi cemaat, hangi cemiyet ve hangi idareci yüklenecektir. 
Tebliğ, sadece Üniversite öğrencisine dayatılan ders, kitap ve konular değildir. Yaşayarak tebliğde bulunalım efendim.
Sütçü, sütün fiyatını artırınca sordum. Neden bu kadar pahalı oldu? Dedi ki, dolar yükseldi. Dedim ki, inekler ot mu dolar mı otluyor? Şimdi kimse alınmasın. Bunca yapılan yardımların yanında yurtların fiyatlarının bu kadar yüksek olması için bir sebep mi var. İndirin fiyatları da Anadolu’dan İstanbul’a veya diğer şehirlere giden öğrencilerimiz biraz rahat nefes alsınlar. Ve yurt görevlileri kardeşlerim, sizler başkalarından istediklerinizi kendiniz yaşayın ki, sizin yanınızdakiler sizde erisin. Potaya girsin.
Bakınız, bunca yurtlar, evler var. Ama bizim cemaat, bizim cemiyet veya referansın bize yeterli denilen çocuklar şanslıdır. Ya referansı olmayan, kimsesi olmayan, maddi durumu da yeterli olmayan çocuklar ne yapacak? Bir kız öğrenci boynunu büker o yurdun kapısından dönerse, bir erkek öğrenci dışlandığı yerden gözleri buğulu bir şekilde oradan dışarı çıkar ve sokaklarda dünya başına yıkılarak yürürse bunun vebalini kim çekecek?
Yarın idarecilerimiz olacak gençlerimizin birçoğu iş arıyorlar ve eğitimlerini devam ettirmeye çalışıyorlar. Kim, kimin ağına düşeceğini kimse kestiremez. Zenginlerimiz, hali vakti yerinde olan insanlarımız lütfen üniversite gençliğimize himmet ellerinizi uzatınız. Kazancınız, dünyalıklarınız sadece sizin değildir. Orada ihtiyaçlıların hakları vardır. Ve kazançlarınızdan hesaba çekileceksiniz.
Gençlerimiz mağdur, mahzun, muhtaç kalmasın. Birçok hizmete amil kuruluşların yanında TİYEMDER (Tüm İlahiyat mezunları ve mensupları derneği) olarak bu gençlerimize hizmet etmek istiyoruz. Lütfen sizler de bu hususta bizlere maddi ve manevi yardımlarla destekleyiniz ki sizin ulaşamadığınız ancak bize ulaşan çocuklarımıza yardım etmiş olasınız. Bu yazımız size Pazar sohbeti olsun inşallah.
Selam ve dualarımla.
Saim ORAL, Kartal 1 Ekim 2022