Dünyanın en popüler dizi ve film izleme platformu olan Netflix, Türkiye'de ofis açacak. 195 milyon aboneye sahip olan platformun bu kararı, Türkiye'deki önemli yapımların daha iyi bir şekilde tanıtılmasını sağlayacak. İstanbul'da 2021 senesinin ikinci yarısında açılacak olan ofis, birçok kişiye iş imkanı sunacak. Netflix'in Türkiye'de ofis açma kararı hakkında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy açıklama yaptı.

Karar Bakan Ersoy'u memnun etti

Bakan Nuri Ersoy, son 15 senede Türkiye'nin dizi ve sinema sektörünün ciddi bir ilerleme kaydettiğini ifade etti. Ersoy, söz konusu sektörün, hem ekonomi hem de kültür ve tanıtım diplomasisi bakımından ciddi bir role sahip olduğuna temas etti.  Netflix'in Türkiye'de ofis açmaya yönelik kararından memnun olduğunu söyleyen Ersoy, Türkiye'deki yapımların 190 ülkede seyredilebileceğini ve böylece dizi ve sinema sektörünün uluslararası alanda önemli bir yerde olacağını belirtti. Ersoy, bu şekilde film turizminin de ilerlemeye kaydedeceğini belirtti. 

"Türkiye zengin bir kültüre sahip"

Netflix'in kurucusu olan Reed Hastings, Türkiye'nin kültür ve hikâye anlatma geleneği bakımından oldukça kıymetli olduğuna dikkat çekerek, İstanbul'da ofis açacakları için gururlu hissettiklerini kaydetti.

"Daha çok Türk yapımına imza atılacak"

Bu kararla beraber Türkiye'ye olan bağlılıklarının bir kez daha ortaya konduğunu belirten Hastings, dünyanın birçok yerinde seyredilebilecek daha çok Türk yapımına imza atılmasına fayda sağlanacağını söyledi. Hastings, Netflix'in Türkiye'de 3 milyondan fazla üyeye sahip olduğunu kaydederek, hem üyelere hem de bütün paydaşlarına teşekkür ettiklerini belirtti.

Türkiye hikayeleri 195 milyon aboneyle buluşmaya devam edecek

Netflix Türkiye Orijinal İçerik Direktörü olan Pelin Diştaş'tan konuya ilişkin açıklama yaptı. Diştaş, Türkiye'nin hikâyelerini aktaracakları için heyecanlı olduklarını ve bu durumun ilerleyen dönemdeki yatırımlar için kendilerini hırslandırdığı açıklamasında bulundu. İstanbul'da ofisin açılmasıyla beraber ekipleriyle ve paydaşlarıyla olan çalışmalarının daha iyi bir biçimde yürütülebileceğine dikkat çeken Diştaş, Türkiye'nin sahip olduğu hikâyeleri dünya genelindeki 195 milyon aboneye aktarmaya devam edeceklerini kaydetti.