Dünyada en çok kullanılan programlama dillerinden biri olan Python eğitimleri Akademi Beyoğlu'nun Kasımpaşa şubesinde başlıyor. 100 saatlik eğitimi içeren program, kendini yazılım alanında geliştirmek isteyen gençler için önemli bir fırsat sunuyor.
 
Beyoğlu Belediyesi ile Bilge Adam iş birliğinde hayata geçirilen eğitim programı mart ayının üçüncü haftası başlıyor. Popüler bir programlama dilini öğrenmek ve bu programlama dili ile uygulama geliştirmek isteyen gençlere başvurabilir. Şu ana kadar eğitimlere katılmak için 265 kişi başvurdu. Kursiyerlerin belirlenmesi için 16-25 yaş arası gençlere yönelik düzenlenen online seviye belirleme sınavında ise 138 kişi eğitimlere katılma hakkı kazandı.
 
GENÇLERE YAZILIM ALANINDA KENDİNİ GELİŞTİRME İMKANI SUNULUYOR

Python eğitimleri, kursiyerlere yedişerli gruplar halinde verilecek. Kursiyerler, Python programlama dilinin temellerini, nesne yönelimli programlama (OOP) yapısını, MongoDB'yi ve MongoDB ile Python arasındaki iletişimi öğrenecek. Ayrıca big data, data science, yapay zeka, gömülü sistemler alanlarında kendini geliştirme imkanı da bulacak. Toplamda 100 saat sürecek olan eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerler, BilgeAdam Katılım Sertifikası'nı almaya hak kazanacak.
 
Python ile yapay zeka, gömülü sistemler, robotik, big data ve buna benzer birçok dalda uygulama geliştiriliyor. Bu eğitim Python programlama dilini, NoSql veri tabanı yönetim sistemi olan MongoDB'yi MongoDB ile Python programlama dili arasındaki ilişkiyi, Client Side web yazılım geliştirme frameworklerini ve Python ile Server Side web geliştirme teknolojisi Django frameworkünü kullanmayı, Python ile makine öğrenimi alanında uygulama geliştirmeyi ele alıyor.