İSTANBUL, (DHA)- Aras Kargo, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında doğanın korunması ve yaşamın sürdürülebilirliği konusunda erken yaşta farkındalık oluşturmak hedefiyle Tarsus'ta 11 bin fidan dikti. Ege Orman Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinliğe kargo çalışanlarının çocukları da katılarak fidanlara kendi isimlerini verdi.

Törene, Aras Kargo Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Onur Aytekin, Pazarlama, Kurumsal İletişim ve Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı Billur Burkutoğlu ve Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili katıldı.

Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Onur Aytekin, törende yaptığı açıklamada, “Bugün toprağa dikilecek her fidan, umudu ve yaşamı simgeliyor. Doğayla uyum içinde yaşamak, sadece bugünümüzü değil, yarınlarımızı da güvence altına almak demek. Aras Kargo olarak geçtiğimiz şubat ayında depremde kaybettiğimiz arkadaşlarımızın anısını yaşatmak için Ege Orman Vakfı iş birliğiyle Adana Sarıçam Mevkii’nde 5 bin fidanı toprakla buluşturmuştuk. Bugün de 16 bin fidanın ikinci aşaması olan 11 bin fidan için burada bir araya geldik.”

İstanbul - Edanur için cenazesi töreni - 2 (ek görüntü) İstanbul - Edanur için cenazesi töreni - 2 (ek görüntü)

“FİDANLARIMIZI ÇOCUKLARIMIZIN İSİMLERİYLE ANACAĞIZ”

Bu etkinliği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yaklaşırken özellikle çocukların farkındalığını artırmak ve çocuklara doğanın korunması konusundaki sorumluluklarını hatırlatmak üzere gerçekleştirdiklerini aktaran Aytekin, “Fidanlarımızı çocuklarımızın isimleriyle anacağız” dedi.

Aytekin, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına 200 binden fazla fidan miras bırakarak ülkemize nefes olduk. Geleceğe anlamlı bir armağan bırakmanın mutluluğunu ve umudunu hep birlikte hissediyoruz” diye konuştu.

Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili de “Ülkemizdeki orman ekosistemlerinin korunmasını, öneminin yayılıp kökleşmesini ve bu konuda çalışanlarının da bilinçlendirilmesini amaç edinen Aras Kargo, doğaya olan desteğini gelir getirici tür ağaçlandırma projeleri ile sürdürmeye devam ediyor. Doğaya katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.