Kısmet by Milka markası, Amerika'nın lüks alışveriş zincirlerinden Nordstrom'da satmaya başladı. Karaağaçlı beş yıl önce markanın ismini seçerken yurtdışını hayal ettiğini söylüyor
Milka Karaağaçlı'nın yarattığı Kısmet by Milka firması, beş yaşını doldurdu. Geçtiğimiz günlerde Beymen'de düzenlenen bir etkinlikte yeni koleksiyonu Kısmet'in Yıldızı'nı modaseverlerin beğenisine sunan Karaağaçlı, bir yandan da tasarımlarının kısa bir süre önce Amerika'nın en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Nordstrom'da satılmaya başlamasının heyecanını yaşıyor. Karaağaçlı ile Nişantaşı'ndaki yeni mağazasında bir araya geldik. O da bize markasındaki yeni ve heyecanlı gelişmeleri anlattı: 
- Markayı ilk olarak Londra'da satışa sunmuştuk. Beş yıl önce bu markayı kurarken bir dünya markası olmak için yola çıktık. Markanın ismini bile o şekilde belirledik. 
- Ancak Nordstrom'a girmek ve orada mücevherlerinizin satıldığını görmek gerçekten heyecan verici. Daha her şey çok yeni… Marka bizden ilk etapta 440 parça sipariş etti. Bir ayda ürünler tükenmiş şimdi 140 parçalık yeni siparişleri Amerika'ya yollama heyecanı içindeyiz. 
- Beş yıllık bir markayız. Hiçbir şey çabuk ve kolay bir şekilde olmuyor. Amerika da sizi pat diye kabul etmiyor. Biz ilk yılımızı tamamlar tamamlamaz Amerika'ya yatırım yapmaya başladık. Dört senedir Amerika'da fuarlara katılıyoruz. 
- Senede üç fuar düzenleniyor ve her birinde tasarımlarımızı büyük alıcıların beğenisine sunuyoruz. Las Vegas'ta düzenlenen The Couture Show isimli mücevher fuarı dünyanın en büyük fuarları arasında yer alıyor, biz de bu fuara katılıyorduk ve zaten son fuarda Nordstrom yetkilileri ürünlerimizi inceledi ve ardından sipariş geçti. 
- Aslına bakarsanız dört yıldır bizi takip ediyorlardı. Devamlılığınızın olması ve farklı şeyler yapıyor olduğunuzdan emin olmadan sizi tabii ki bünyelerine katmıyorlar. New York'ta bir showroom'la çalışmamız, onların bizim Amerika'daki temsilcimiz olması da tabii ki bu siparişte etkili oldu. Showroom ile çalışabilmek için bile bir yıl uğraştık. Şu anda Nordstrom'un 11 mağazasında ve online mağazlarında ürünlerimiz satılıyor bu da cidden gurur verici. 
MODADA ETKİLİ DİZİ YOK?
- Mağaza bizden ince su yolları, siyah pırlanta yüzükler, minik nazar boncukları satın aldı. Hep ince ve narin parçalar seçtiler. Toplamda 22 parçalık bir seçki yaptık onlar için. 
- İngiltere dışında Avrupa'da başka bir yerde yokuz. Avrupa'nın genel ekonomik durumu nedeniyle orada bulunmamaya karar verdik. Onun yerine Ortadoğu'da satıyoruz ürünlerimizi. Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri'nde satıyoruz. 
- Biz dizilerle tanınan bir marka olduk ancak şimdi o zamanki gibi moda konusunda etkili bir dizi yok.