Bu gün kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir yayında yaptığı açıklamasını başından sonuna kadar izledim. Görünen şu 6’lı masa Kılıçdaroğluna kesinlikle onay vermemiş görünüyor. ABD, İngiltere ziyaretleri bir nevi bak ben dünyanın süper gücü olan Amerikida dostlarımı harekete geçiririm beni onaylayın bitsin diye bir adım attı sonuç elde var sıfır. Bu sefer İYİ PARTİ biz olmadan olmaz diye ABD ye bir heyet gönderdi sonuç sıfır çıktı bu sefer kılıçdaroğlunun İngiltere ziyareti bir adım öne geçse de bu sefer görünürde olmayan HDP olup bitene bir dur çekti!

AK Parti heyeti, “Anayasa değişikliği ile ilgili partilere yaptığı ziyaretlerde HDP’yede bu ziyaret yapıldı HDP tam bu noktada hamlesini yaptın. Bizi 6!lı masada görmezseniz dengenizi bozarız diye kendini göterdi.

Anayasa değişikliği konusunda katkınızı talep ediyoruz” diyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasa değişikliği hakkında ayrıntılı bilgi veriyor HDP’ye.

HDP ise başörtüsü yasağı karşısındaki tavırlarının net olduğunu ifade ediyorlar. Anayasa değişikliğine destek verecekleri izlenimi veriyorlar. HDP’nin hassasiyet gösterdiği nokta aileyle ilgili düzenlemede ortaya çıkıyor. HDP, Anayasa’nın 41. Maddesi’nde yapılan düzenlemede kadınların haklarının korunmasını istiyor. Kadın-erkek eşitliğinin daha güçlü bir şekilde vurgulanmasını öneriyor. Zaten AK Parti’nin hazırladığı teklifte, “Aile; kadın ve erkek arasında kurulur ve bunların eşitliğine dayanır” deniliyor.

Meral Akşener Kılıçdaroğlu’na karşı elini güçlendirmek için Hüseyin Baş’ı 6’lı masaya ekleme manevrası ise ters tepti. DEVA, Saadet ve Gelecek Partisi masanın genişlemesini istemiyor. Bu sefer İYİ partililer CHP’ye yani Kılıçdaroğlunu içerden vurma girişimi başladı. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu üzerinden vurmaya başladılar. Ak Parti’nin dışladığı Ahmet Davutoğlu ve ALİ Babacan ise masada çoklu aday çıkarma derdindeler. Karamollaoğlu tüm bunlara inat kendi partisinin kontroldeki TV5’e fetö firarisi olan Hakan Şükür’ü yayına çıkararak bizi yok sayamazsınız dedirtti âdete. Yani Fetullah Gülen’in adamları bizi destekler ona göre boy göstermeleri şunu gösteriyor 6’lı masadakiler karşılıklı birbirilerine operasyonlara başlamışlar masa devrilmek üzere benden söylemesi

Salih SÜTLAN