Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- Edirne Valisi Yunus Sezer, mahkeme kararıyla ihale süreci iptal edilen '3 Nehir 1 Şehir' projesi kapsamındaki Söğütlük İzzet Arseven Kent Ormanı'nda, millet bahçesi yapımı için yeniden ihale yaptıklarını belirterek, "Belki nehrin etrafının düzenlenmesi bir kaç ay daha uzar ama zannediyorum ama 2 ay içerisinde ormanın iç kısmındaki işlerin tamamlanacağını düşünüyoruz" dedi.

Edirne'de polis ve engellilerden sürücülere bilgilendirme çalışması Edirne'de polis ve engellilerden sürücülere bilgilendirme çalışması

Edirne Valisi Sezer, Meriç Nehri kenarındaki Polis Bahçesi'nde, basın mensuplarıyla istişare toplantısı gerçekleştirdi. Sezer, kentte devam eden projelerle ilgili de bilgi verdi. Sezer, ilk olarak mahkeme kararıyla ihale süreci iptal edilen 'Üç Nehir Bir Şehir' projesi kapsamında millet bahçesi yapılmak istenen Söğütlük İzzet Arseven Kent Ormanı'na değindi. Söğütlüğün Edirnelilerin hafızasında yer etmiş çok kıymetli bir yer olduğunu söyleyen Sezer, "Millet Bahçesi ile ilgili olarak, orası milletin hafızasında, çocukluğunda yer etmiş bir yer orası. Herkesin orada hatıraları var. Ben göreve başladığım zaman orayla ilgili bir süreç vardı. Bir dava açılmıştı, ihalenin iptal edilmesi yönünde ve ihale iptal edilmişti. İptal edilmişti ama burada yapılan işler vardı ve 2 bine yakın fidan dikilmiş, yaklaşık 100 dönüm alanda çimlendirme yapılmış. Yarım kalan işlerin de ihale kanununa göre tamamlatma zorunluluğumuz var. En azından zayi olmasın diye bunları tamamlattırdık. Mahkeme sürecini takip ettik. Bu süreç 1 buçuk 2 ayımızı aldı ve orada Ankara'dan bir karar verildi ve bu karar sonucunda süreci sıfırdan başlattık. TOKİ başkanlığımızla görüştük, bu proje revize edildi, tüm kuruluşlardan yeniden görüşler alındı ihale süreci ile ilgili. Yeniden ihalesi yapıldı ve yaklaşık 1 ay önce ihalesi tamamlandı ve yer teslimi yapıldı burayla ilgili. Yani yaklaşık 9-10 aylık bir ara dönem oldu. Şu anda hızlı bir şekilde işi alan müteahhit devam ediyor" dedi.

'NEHİR KENARLARINA CAM DUVARLAR YAPILACAK'

3 Nehir 1 Şehir Projesi kapsamında Meriç Nehri kenarında devam eden düzenlemelere de değinen Sezer, "Duvarlarla ilgili olarak da özellikle tesislerin olduğu yerlerde de cam koruma duvarlar projeye ilave edildi. Bu daha önce başka yerlerde de uygulanmıştı. Nehrin iki tarafına duvar yapıp görselliğini bozmak yerine aynı koruma duvarını cam duvarlarla yaparak hem koruma sağlayacağız, hem de estetik sağlayan duvarlar yapılacak. Dolayısıyla belki nehrin etrafının düzenlenmesi bir kaç ay daha uzar ama zannediyorum 2 ay içerisinde bu iç kısmın yeniden işleri toparlanır. 2 ay içerisinde nehir kenarları dışında ormanın iç kısmındaki işlerin tamamlanacağını düşünüyoruz. Nehir kenarları için de ona 2 ay daha eklersek, Eylül gibi tamamen biteceğini düşünüyoruz" diye konuştu. (DHA)