Son dakika corona virüs salgının mutasyona uğraması sonrasında daha hızlı yayıldığı tespit edildi.

İNGİLTERE'YE UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ

Özellikle İngiltere'de mutasyona uğrayan corona virüs nedeniyle Türkiye başta olmak üzere çok sayıda ülke İngiltere'ye tüm uçuşları iptal etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Türkiye'den İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'ya uçuşların ertelendiğini açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü ise coronavirüs mutasyonunun Hollanda, Danimarka ve Avustralya'da da tespit edildiğini kaydedildi.

İNGİLTERE'YE YAPILAN TÜM UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ

Kanada hükümeti, Güney Amerika ülkeleri Şili, Arjantin ve Kolombiya'nın yanı sıra Portekiz, Romanya, Fransa, Suudi Arabistan, Fas, İsrail, Danimarka, Kuveyt ve İtalya'da uçuşları iptal etti.

KANADA KORONAVİRÜS AÇIKLAMASI

Kanada Sağlık Bakanlığı’na bağlı olan Sağlık Kanada (Health Canada) tarafından yapılan açıklamada, "İngiltere’de Kovid-19'a neden olan virüsün genetik türünü yakından izliyor ve bunun etkilerini daha iyi anlamak için Dünya Sağlık Örgütü de olmak üzere uluslararası ortaklarla çalışıyoruz" dedi.

GÜNEY AMERİKA İPTAL EDİLEN UÇUŞLAR

Güney Amerika ülkeleri Şili, Arjantin ve Kolombiya da İngiltere ile direkt uçuşlarını durdurdu. Şili hükümeti, Salı günü yürürlüğe girecek karar kapsamında İngiltere’ye olan tüm karşılıklı uçuşların askıya alındığını bildirerek son 14 gün içerisinde İngiltere’de bulunanların kendilerini karantinaya almaları tavsiyesinde bulundu.

İNGİLTERE'YE GİDENLER KARANTİNAYA ALINACAK

Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Dugue ise İngiltere ile yapılan tüm uçuşların bugünden itibaren durdurulacağını aktararak, son 14 gün içerisinde İngiltere’de bulunan vatandaşlarının kendilerini karantinaya almaları gerektiğini söyledi. İrlanda da İngiltere’den yapılan uçuşları durdurma kararı alan ülkeler arasına girdi. İngiltere’den Pazartesi ve Salı yapılması planlanan uçuşları askıya alan İrlanda, İngiltere’den kara, deniz ve hava yolu ile İrlanda’ya seyahat yapılmaması konusunda uyardı.

PORTEKİZ’DEN VATANDAŞLARINA İZİN

Portekiz ise, yalnızca İngiltere’den Portekiz vatandaşlarının gelişine izin veriyor. Portekiz İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İngiltere’den gelen Portekiz vatandaşlarının ise koronavirüs testi yaptırarak negatif sonuç alanların ülkeye girişine izin verileceği aktarıldı. Çekya ise, İngiltere’den gelenlere 10 gün boyunca zorunlu karantina uygulayacak.

ROMANYA, İNGİLTERE İLE TÜM UÇUŞLARI ASKIYA ALDI

Romanya, İngiltere’de Kovid-19’un mutasyona uğramasının ardından İngiltere ile olan uçuşların askıya alındığını duyurdu.

ALMANYA, İNGİLTERE İLE UÇUŞLARI 31 ARALIK'A KADAR ASKIYA ALDI

Almanya, İngiltere’de Kovid-19’un mutasyona uğramasının ardından gece yarısından itibaren 31 Aralık’a kadar İngiltere ile olan uçuşların askıya alındığını duyurdu.

İTALYA 6 OCAK'A KADAR DURDURDU

İtalya, Kovid-19’un İngiltere’de mutasyona uğramasının ardından İngiltere ile olan hava trafiğinin 6 Ocak’a kadar askıya alındığını duyurdu.

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri koronavirüsün mutasyona uğraması nedeniyle İngiltere’ye olan uçuşları askıya almaya devam ediyor. Hollanda ve Belçika’nın ardından İtalya’da İngiltere ile olan hava trafiğinin 6 Ocak’a kadar askıya alındığını duyurdu.

FRANSA, İNGİLTERE İLE TÜM ULAŞIMI ASKIYA ALDI

Fransa, İngiltere’de Kovid-19’un mutasyona uğramasının ardından gece yarısından itibaren 48 saat boyunca İngiltere ile tüm ulaşımın askıya alındığını duyurdu. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 'Virüsün mutasyona uğramış türünün ülkede dolaştığından şüpheleniyoruz' ifadeleri kullanıldı. Avrupa’da birçok ülke koronavirüsün mutasyona uğraması nedeniyle İngiltere’ye seyahat kısıtlaması getirmeye devam ediyor. İtalya, Hollanda, Belçika ve Almanya’nın ardından Fransa’da gece yarısından itibaren İngiltere ile tüm ulaşımın 48 saatliğine askıya alındığını duyurdu.

SUUDİ ARABİSTAN TÜM UÇUŞLARI ASKIYA ALDI

Suudi Arabistan, bazı ülkelerde yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) daha hızlı yayılan bir türünün ortaya çıkması nedeniyle, bir hafta süreliğine tüm uluslararası uçuşları askıya aldığını duyurdu.

Haberde, alınan önlemlere ilişkin şu ifadelere yer verildi:

"Ülkeye daha önce giriş yapan yabancı uçakların geri dönüşüne izin verilecektir. Bunun dışında tüm uluslararası uçuşlar geçici olarak bir hafta süreyle askıya alınmıştır. Bir haftalık geçici süre, bir hafta daha uzatılabilir.

Kovid-19 virüsünün bir türünün ortaya çıktığı Avrupa ülkelerinden, 8 Aralık'tan bu yana ülkeye giriş yapanlar, geldiği günden itibaren virüs testi yaptırarak evlerinde 15 gün karantinaya alınacak ve 5 günde bir testleri tekrarlanacak.

Söz konusu hızlı yayılan Kovid-19 virüsünün çıktığı ülkelerden son üç ay içinde gelmiş ya da o ülkelerden geçiş yapmış olanların Kovid-19 testi yaptırmaları gerekmektedir."

Habere göre, hızlı yayılan Kovid-19 türünün ortaya çıkmadığı ülkelerden yardım ve mal taşımacılığı da istisnalar içinde yer aldı.

FAS DA DURDURDU 

Fas, İngiltere'de yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) daha hızlı yayıldığı belirtilen mutasyonunun tespit edilmesinin ardından, bu ülkeyle hava yolu ulaşımını geçici süre durdurma kararı aldı.

Fas resmi ajansı MAP'tan gelen haberde, devlete ait Fas Havayolları Şirketi yaptığı yazılı açıklamada, yeni bir duyuruya kadar İngiltere ile gidiş-dönüş hava yolu ulaşımının askıya alındığını belirtti.

Şirket, iki ülke arasında seyahat için bileti bulunan yolcuların, biletlerini ileriki bir tarihe ya da başka bir Avrupa ülkesine ücretsiz şekilde değiştirebileceklerini yahut tazminatlarını alabileceklerini açıkladı.

İSRAİL SEYAHAT KISITLAMASINA GİTTİ

Koronavirüsün (Kovid-19) mutasyon geçirmesinin ardından İsrail, İngiltere, Güney Afrika ve Danimarka’dan gelen yolculara seyahat kısıtlaması kararı aldı.

Kovid-19’un mutasyon geçirmesinin ardından korona virüs gündemi ile toplanan İsrail kabinesi, yeni bir seyahat yasağı kararı aldı. Kabine, Güney Afrika, Danimarka ve İngiltere’den gelen yolcuların İsrail’e girişlerini ikinci bir emre kadar yasakladı. Söz konusu 3 ülkeden İsrail’e gelen İsrail vatandaşları ise diğer ülkelerden gelen vatandaşlardan farklı olarak Kovid-19 otellerinde 14 gün karantinaya alınacak.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “Derhal tüm dünyayı kapatmalıyız. Sadece iş adamlarının protokole göre uçmasına izin verin ve onlardan geri dönenleri sıkı bir karantina ile sınırlayın. Bu çok büyük bir adım, fakat bir sonuç varsa, buna ulaşmak zor olacak” şeklinde konuştu.

DANİMARKA DA UÇUŞLARI DURDURDU

Pazartesi günü Danimarka Ulaşım Bakanlığı'ndan gelen açıklama İngiltere'ye olan tüm uçuşlar 48 saatliğine durduruldu. 

KUVEYT, İNGİLTERE'DEN UÇUŞLARI YASAKLADI

Kuveyt, İngiltere’de koronavirüsün (Kovid-19) daha hızlı yayılan bir mutasyonunun ortaya çıkmasının ardından İngiltere’den uçuşların yasaklanmasına karar verdi.

İngiltere'de son dönemde tespit edilen yeni vakalarda koronavirüsün (Kovid-19) yeni bir mutasyonunun görülmesinin ardından birçok ülke İngiltere'den uçuşları yasaklamaya devam ediyor.

Kuveyt Sivil Havacılık Genel İdaresi tarafından yapılan açıklamada, İngiltere’de tespit edilen Kovid-19’un yeni mutasyonu nedeniyle İngiltere’nin yüksek riskli ülkeler listesine eklendiği ve İngiltere’den yapılan uçuşların askıya alındığı açıklandı.