DEAŞa ait 74 hedef vuruldu
Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla 24 Ağustos 2016'da başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı 85. gününe girdi.
 
Harekat kapsamında muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu tarafından, ileri harekata devam edilerek Bab kuzeydoğusunda yer alan Kabbasin ve El-Bab batısındaki Al Kufayr meskun mahallerinde kontrol sağlandı.
 
Bir muhalif şehit oldu, 14 muhalif yaralandı
 
Çatışmalarda dün bir muhalif şehit oldu, 14 muhalif yaralandı. El-Bab kuzeyinde 3 DEAŞ terör örgütü mensubu sağ ele geçirildi.
 
Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana yaklaşık bin 720 kilometrekare alanı kapsayan 207 meskun mahalde kontrol sağlandı.
 
Hedef tespit vasıtalarıyla belirlenen 74 DEAŞ ve bir PYD/PKK hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak DEAŞ ve PYD/PKK mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirildi.