Başbakanlık Merkez Bina'da HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in katılımı ile gerçekleşen görüşme, yaklaşık bir saat sürdü.


Görüşme sonrası Pervin Bulden ve Sırrı Süreyy Önder basının karşısına çıktı.

Önder'in konuşmasından önemli başlıklar

YENİ BİR SÜRECE GİRDİK

Kobani direnişiyle başlayan bir kırılganlık yaşamıştık. Bu kriz sürecini geride bıraktık. Bu aşamödan sonra çözüm süreci ile ile ilgili ne gerekiyorsa ağırlık İmralı olmak üzere yeni bir sürece girdiğimizi sözlüyoruz.

Bu bütün meselelerin halledildiği anlamına gelmiyor ama bir daha tıkanıklık olmaması için daha sonuca odaklı yürüyecektir diye umut ediyoruz.

TAKVİM NASIL İŞLEYECEK?

Takvim bizim için mümkün olduğu kadar kısa sürede bitirebilmektir. Çünkü süre uzadıkça yanlış anlamalar hırpalamalara açık hale geliyor. Mümkün olan herşeyi en kısa sürede bitirmek istiyoruz. Yarın olacak şeyi bugün bitirmek istiyoruz.

Biz bu meseleyi bu kez kesin çözeceğiz

KANDİL'E GİDECEĞİZ

Leyla Zana da Kandil'e gelecek. KCK yetkilileri birlikte bu mesleleleri değerlendireceğiz

SİLAH BIRAKMA

Bu tarz başlıkları medya üzerinden tartışmanın sürece sıkıntı verdiğini gördük. Bunu belli bir olgunluğa getirip sizinle paylaşacağız. Basından bir şey saklamak anlamına gelmiyor. Tam tersine biraz yol alıp meseleyi tartışması gereken tarafların, müdahillerden bağımsız olarak tartışabilmesine zemin sunmak gayretinden geliyor.

BARAJLAR DEMOKRATİK DEĞİL

HDP parti olarak seçime gidecektir. Biz yüzde 60 da alsak bu seçim barajları demokratik değildir. Biz bu barajları yıkmak için uğraşacağız.